Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus pitää Aarnion vangittuna

Päätöksen mukaan on syytä epäillä, että Aarnio voisi sotkea selvitystyötä

Kotimaa
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Jari Aarnion jutun käsittely käräjäoikeudessa on vasta alussa.
Jari Aarnion jutun käsittely käräjäoikeudessa on vasta alussa. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Helsingin hovioikeus on hylännyt Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion vaatimuksen päästä vapaaksi yli puolentoista vuoden tutkintavankeudesta.

Hovioikeuden mukaan Aarnion pitäminen vangittuna ei ole kohtuutonta. Oikeus otti huomioon erityisesti Aarnion aseman korkea-arvoisena poliisina sekä hänen sisäpiiritietonsa rikosjutuista ja poliisityöstä.

Lisäksi oikeus totesi hänellä olevan läheiset suhteet muihin asiassa kuultaviin henkilöihin. Väitetyssä rikoskokonaisuudessa Aarniolla on keskeinen asema, oikeus totesi.

"Näistä syistä asian yhteiskunnallinen merkitys oli poikkeuksellisen suuri ja sen selvittämisen tärkeys oli korostunut. Aarnion pitäminen edelleen vangittuna ei siten ollut kohtuutonta", hovioikeus katsoi.

Hovioikeuden mukaan on syytä epäillä, että vapauduttuaan Aarnio vaikeuttaisi asian selvittämistä. Matkustuskielto ei sen vuoksi ole riittävä pakkokeino, kun otetaan huomioon, kuinka vakava sotkemisvaara on.

Hovioikeus huomautti, että Aarniolle vaaditaan rangaistusta muun muassa siitä, että hän olisi yrittänyt lavastaa syyttömän miehen hasistynnyreiden salakuljetusta järjestelleeksi Pasilan mieheksi. Syyttäjien käsityksen mukaan Pasilan mies on tosiasiassa Aarnio itse. Lisäksi Aarniota syytetään siitä, että hän olisi uhkailemalla yrittänyt saada hasistynnyrijutun vastaajan muuttamaan kertomuksiaan.

Hovioikeus totesi, että jutun käsittely käräjäoikeudessa on vasta alkuvaiheessa. Esimerkiksi henkilöiden kuuleminen on lähes kokonaan vasta edessä.

Hovioikeus arvioi, että asia on käsitelty joutuisasti sen laadun ja laajuuden huomioon ottaen. Lisäksi Aarnion puolustautumismahdollisuudet on turvattu.

Vastoin Aarnion toiveita hovioikeus piti voimassa myös hänen yhteydenpitorajoituksensa. Aarnio saa soittaa vaimolleen, aikuisille lapsilleen ja vanhemmilleen vain valvotusti.

Oikeuden mukaan rajoituksiin on erityisen painavia syitä, kun otetaan huomioon rikosepäilyjen laatu.

Aarnio oli kannellut Helsingin käräjäoikeuden pari viikkoa sitten tekemästä päätöksestä, jossa hänet määrättiin edelleen pidettäväksi vangittuna. Hänestä tutkintavankeusaika on kohtuuton ja haittaa puolustautumista. Hovioikeus piti asiassa suullisen käsittelyn keskiviikkona.

Aarnio otettiin kiinni 12. marraskuuta 2013. Häntä syytetään muun muassa kahdeksasta törkeästä huumerikoksesta sekä törkeistä virka-aseman väärinkäytöistä. Viime vuosina Aarnio on verottajan laskelmien mukaan käyttänyt noin puoli miljoonaa euroa käteistä rahaa. Aarnion ja hänen perheensä tulot eivät selitä rahankäyttöä.

Käräjäoikeus tuomitsi Aarnion toukokuussa yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen rikosvyyhdin Trevoc-haarasta. Aarnio sai tuomion törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat