Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soveltuvuuden perusteella korkeakouluun

Kotimaa
 

Autonomiaansa varjelevaa yliopistoväkeä ovat ärsyttäneet hallitusohjelman kirjaukset, joiden mukaan "uudistetaan korkeakoulujen valintakoemenettelyä" ja "otetaan käyttöön kolmas lukukausi".

Eipä sillä, että hankkeet uutuudellaan häikäisisivät. Parhaillaan nuoret tuskailevat edellisen hallituksen aikaansaannosta, jonka mukaan korkeakouluun pyrkijälle tarjotaan vain yhtä paikkaa, ja jos sen ottaa vastaan, menettää asemansa niin sanottuna ensikertalaisena hakijana.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kannattaa ensikertalaisten suosimista työurien pidennyksen näkökulmasta, mutta painottaa, että "väärän" alan valinneille pitää olla korkeakouluissa joustavia siirtymismahdollisuuksia.

Itse hän haluaisi korostaa valinnoissa ylioppilastutkintoa, mutta myös soveltuvuuden mittaamista esimerkiksi aineistokokein ja ulkolukua välttäen.

Opinto-ohjaus toisella asteella eli lukioissa ja ammattikouluissa pitäisi saada osaksi kaikkea opiskelua, ja mahdollisuuksia korkeakouluopintoihin pitäisi tuoda jo lukioon, ministeri linjaa. Valmennuskurssien merkitystä Grahn-Laasonen yrittäisi sen sijaan vähentää.

Työurien pidentämiseen ja valmistumisen vauhdittamiseen tähtää myös kesän kolmas lukukausi, joka Grahn-Laasosen mukaan ei välttämättä tarkoittaisi raskaita massaluentoja, vaan monimuotoisia mahdollisuuksia ympärivuotisiin suorituksiin esimerkiksi verkkokurssien, tenttiakvaarioiden ja korkeakoulujen yhteisten opintojen avulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat