Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaismiehellä mers-tartunta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Filippiineillä sairaalaan joutuneella suomalaismiehellä oli mers-tartunta, vahvistaa tartuntatautien torjuntayksikön päällikkö Markku Kuusi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

36-vuotias suomalainen mies matkusteli kesä–heinäkuussa Filippiineillä, Saudi-Arabiassa, Malesiassa ja Singaporessa.

Heinäkuun vaihteessa hänellä nousi kuume ja hän alkoi yskiä, jolloin hän hakeutui sairaalaan Filippiinien Manilassa. Sairaalassa hänet eristettiin.

Aiemmin tällä viikolla miehen tartuntaa pidettiin vasta epäilynä.

"Mies pääsi pois sairaalasta perjantaina ja on hyväkuntoinen. Lopulliset testitulokset ovat tulematta, mutta filippiiniläisiltä saatujen tietojen mukaan hänellä on ollut Mers-infektio", Kuusi sanoo.

"Miehen kannalta on hyvä, että hän on ollut hoidossa ja parantunut. Filippiiniläisten täytyy hoitaa hänen lähikontaktiensa jatkoseuranta, jotta muita tartuntoja ei todettaisi Etelä-Korean tapaan."

Oireeton ihminen ei levitä tartuntaa, ja mies sai oireita vasta Filippiineillä. Filippiiniläiset ovat ottaneet selvää sairastuneen kanssa samoilla lennoilla olleista matkustajista, jotta heidätkin voidaan tarvittaessa testata. Mies sai kuitenkin oireensa vasta perillä Filippiineillä.

"Tapaus korostaa sitä, että joka puolella maailmaa pitää olla valppaana. Mers-tartunnan mahdollisuus pitää muistaa, jos Arabian niemimaalta tulee hengitystieoireista kärsivä henkilö", Kuusi sanoo.

Mers on hengitystiesairautta aiheuttava virus, joka on sukua tavalliselle flunssalle mutta selvästi vaarallisempi. Virus havaittiin ihmisellä ensi kerran vuonna 2012 Saudi-Arabiassa. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus on peräisin kameleista.

WHO:n tietoon on vuoden 2012 jälkeen tullut 1 368 vahvistettua mers-tartuntaa, joukossa 487 kuolemantapausta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat