Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ydinvoimalassa onnettomuus Venäjällä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

SosnovyiBorin ydinvoimalaitoksen uuden voimalan rakennustöissä on sattunut onnettomuus Venäjällä. Urakoitsija on sama kuin Fennovoimalla. Pietarilaisen uutissivusto Fontankan mukaan työmaalla katkesi kantohihna, minkä takia noin 70 tonnin painosta rakennustavaraa putosi polttoainealtaaseen.

"Leningrad 2 on siis Hanhikivi 1 -ydinvoimalahankkeen pohja, josta lähdetään rakentamaan. Toivon mukaan monilla uudistuksilla, jotka vastaavat standardeja", kertoo Säteilyturvakeskuksen projektipäällikkö Kim Söderling. Stuk tekee turvallisuusarvioinnin Hanhikivi 1:n suunnitelmista, jos hanke saa rakennusluvan.

Onnettomuudesta kertoi ensin pietarilainen 47news.ru-sivusto.

Oikaisu 12.7 kello 15:40. Artikkelissa luki aiemmin virheellisesti, että Säteilyturvakeskuksen projektipäällikön mukaan Sosnovyi Borin onnettomuuden taustalla on puutteellinen suunnittelutyö. Kim Söderling viittasi toiseen, vuonna 2009 sattuneeseen tapaukseen rakennustyömaalla, jossa voimalan suojarakennuksen teräsrakenteet romahtivat. Artikkelissa myös käytettiin virheellisesti termiä jäähdytysallas. Kyseessä on polttoaineallas.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat