Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevaa tutkinut kirjailija: Ei selitä alasampumista

Kotimaa
 

"Mielenkiintoinen juttu mutta ei selitä Aeron koneen alasampumista", sanoo nostoteoriasta kirjailija-toimittaja kirkkonummelainen Risto Niku, joka on perehtynyt Kalevan tapaukseen. Hän on kirjoittanut kirjan Kalevan kuolemanlento (Edita 2007).

"Jokin tässä ei ihan loksahda kohdalleen, jos tämä on sattunut yli kymmenen vuotta tapahtuneen jälkeen. Mutta en minä käy silminnäkijähavaintoja kiistämään", Niku sanoo.

Hän pohtii esimerkiksi sitä, miksi Neuvostoliitto olisi vuosia tapahtuneen jälkeen halunnut etsiä, siirtää ja tuhota hylyn. Tuolloin 1950-luvulla suurvalta-asemassa olleen Neuvostoliiton ei olisi tarvinnut peitellä tekemisiään. Samoin koko Kalevan tarina oli tuolloin jo lähinnä unohdettua historiaa.

Itse tapausta hän pitää edelleen neuvostoliittolaisen pommikonemiehistön yli-innokkaana määräysten noudattamisena tilanteessa, jossa koko Baltia oli Neuvostoliiton määräämässä ja sotavoimin ylläpidetyssä saartorenkaassa kesällä 1940.

Pari päivää tapauksen jälkeen puna-armeija miehitti koko Baltian.

"Jos Neuvostoliitto olisi halunnut matkustajakoneesta jotain, ei sitä olisi tehty näin riskialttiilla tavalla, että se ensin ammutaan pommikoneilla mereen ja sitten yritetään etsiä haluttu tavara", hän sanoo.

"Neuvostoliittolaiset olisivat voineet viimeistään Tallinnan lentokentällä hakea haluamansa. Viro oli täysin heidän hallussaan silloin."

Neuvostoliiton sukellusvene, joka ehti putoamispaikalle, oli siellä sattumalta, osana saartorengasta, Niku sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat