Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lomasää lämpimin on loppukesällä

Kotimaa
 

Heinäkuu ja elokuu ovat parempia lomakuukausia kuin kesäkuu, jos katsotaan kuukausien keskimääräisiä lämpötiloja. Kovin suuria eroja kesän kuukausien keskilämpötiloissa ei kuitenkaan ole.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana kesäkuun vuorokauden keskilämpötila on ollut 9–13 astetta. Heinäkuusta vastaavat keskilämpötila on 13–18 astetta ja elokuussa 12–17 astetta. Vuosissa on kuitenkin poikkeuksia, sillä esimerkiksi vuosien 2013 ja 2011 kesäkuut olivat lämpimiä ja vuosien 2012 ja 2008 elokuut viileitä.

Tämän vuoden kesäkuun keskilämpötila Helsinki-Vantaan lentoasemalta mitattuna oli 13,7 astetta. Vastaava luku vuodelta 2014 on 13,6. Tämän vuoden kesäkuun sademäärä Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli 68 millimetriä. Viime vuonna vastaavana aikana satoi 63 millimetriä.

Kesäkuukausien tuulipäivien määrissä ei ole suuria eroja. Vuosien 1992–2014 tuulipäivien kesäkuinen keskiarvo Harmajasta mitattuna on kahdeksan, heinäkuussa keskiarvolukema on seitsemän ja elokuussa yhdeksän. Tuulipäiväksi lasketaan päivä, jolloin tuuli puhaltaa yli kymmenen metriä sekunnissa.

Hellepäivissä mitattuna kuluva kesä ei saa surkeimman sijaa. Vuoden 1962 kesällä hellepäiviä oli kolme. Tämän kesän aikana niitä on ollut jo neljä ja vielä ehtii tulla lisää. Hellepäivä on silloin, kun lämpötila nousee yli 25 asteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat