Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EK: Euroopan lomarytmistä ei paineita

Lainsäädäntö on sallinut loman pitämisen syyskuussa jo yli 40 vuoden ajan

Kotimaa
 

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutolan mukaan työmarkkinoiden ja ammattiyhdistysliikkeen kannalta on vaikea nähdä, että kesälomakauden myöhentämisestä olisi erityistä hyötyä yrityksille tai työntekijöille. Huutolan mukaan yritykset eivät ole ilmaisseet halukkuuttaan mukautua eurooppalaiseen lomarytmiin. Jos pääasiallinen lomakuukausi haluttaisiin vaihtaa heinäkuusta elokuuksi, paine muutokseen tulisi Huutolan mukaan eurooppalaisesta elinkeinoelämästä, ei ilmastollisista syistä.

"Ay-liikkeen näkökulmasta vanhempien vapaa-aika on lasten kanssa olemista varten. Sen verran täytyy sovitella elinkeinoelämää lasten ehdoille", Huutola toteaa.

Hänen mukaansa työntekijöiden loma-ajankohdat ovat yritystasolla sovittava asia, johon ei sopimuksilla tarvitse enempää puututtua. Huutola kertoo, että lomanviettoajankohdista ja oikeudesta lomaan riidellään suomalaisessa työelämässä hyvin vähän.

Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtaja Markus Äimälä kertoo, että jo edellinen vuosilomalaki vuodelta 1973 salli työntekijän lomailun touko–syyskuussa. Äimälä ei ole saanut EK:n jäsenistöltä viestiä, että nykyistä lomakäytäntöä pidettäisiin huonona.

"Suomen liittyessä EU:hun pohdittiin, johtaako kiinteämpi yhteys Eurooppaan myös kesälomakauden muutokseen. Näin ei ole käynyt", Äimälä toteaa.

"Ehkä suuri juhannusjuhlamme johtaa ajatteluun, jonka mukaan lomat halutaan pitää juhannuksesta heinäkuulle. Jos kansa päättäisi lomailla ensi vuonna elokuussa, en näe asiaa ongelmalliseksi yritysten kannalta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat