Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Oppositio ei haasta hallitusta tarpeeksi

Kotimaa
 

Hallituspuolueiden kannattajat luottavat omiinsa enemmän kuin oppositiopuolueiden kannattajat. Tämä selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä tutkimuksesta, jonka se julkaisi maanantaina Suomi Areenan avajaisissa Porissa.

Säätiön tiedotteen mukaan suomalaisista kaksi viidestä ilmoitti kyselyssä, että hallituksen kyky hoitaa maamme asioita on erittäin tai melko hyvä. Noin neljännes suhtautuu asiaan neutraalisti. Reilu neljännes epäilee maan hallituksen kyvykkyyttä.

Vastaajien puoluekanta näkyy vastauksissa, sillä vain yksi kymmenestä hallituspuolueiden kannattajista epäilee hallituksen kykyä hoitaa maan asioita ja peräti 64 prosenttia arvioi hallituksen kyvyn hyväksi.

Oppositiopuolueiden kannattajista puolet ilmoittaa, että hallituksen kyky hoitaa maan asioita on erittäin tai melko huono.

Vajaa kolmannes kyselyyn vastanneista oli tyytymättömiä hallitusohjelmaan. Tässäkin hallituspuolueiden kannattajat näkivät tilanteen muita positiivisempana.

Oppositioonkaan ei oltu täysin tyytyväisiä, sillä 43 prosenttia vastaajista arvioi opposition epäonnistuneen. Vastaajat toivoivat lisää hallituksen haastamista. Alle puolet oppositiopuolueiden kannattajista luottaa opposition kykyyn tarjota vaihtoehtoja maan hallitukselle. Suurimman oppositiopuolueen SDP:n kannattajista 38 prosenttia uskoo opposition kykyihin.

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup. Yhteensä 1 001 haastattelun tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla kesäkuussa. Vastaajat edustavat maamme 18–75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat