Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Porissa puhutaan tänään siitä, mihin Suomi uskoo

Viikonlopun poliittiset kuviot osoittavat Lähteen mielestä, että valtiollinen spokesman-kulttuuri puuttuu Suomesta

Kotimaa
 
"Lobbauksella on turhaan negatiivinen kaiku"
"Lobbauksella on turhaan negatiivinen kaiku"
Porissa Suomi-Areenalla haettiin tänään vastauksia siihen, kuka oikeasti käyttää Suomessa valtaa. Entinen poliitikko, viestintätoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen puolustaa lobbauksen mainetta. Vajaa vuosi sitten Kokoomuksen puoluesihteerin tehtävän jättänyt Tujunen ei itse kaipaa politiikkaan takaisin. Toimittaja: Kirsi Alm-Siira, kuvaus: Matti Nousiainen.

Viikonlopun Kreikka-kriisin nopeissa käänteissä olisi tarvittu hallituksen oman tiedottajan eli spokesmanin apua, arvioi politiikan kommentaattori Jussi Lähde maanantaina Suomi-Areenalla Helsingin Sanomien järjestämässä keskustelussa vallanpitäjien ja lobbaajien suhteista.

Jokainen kolmesta puoluejohtajasta tuli julkisuuteen ja selvitti Lähteen mukaan asioita omaan tyyliinsä. "Meiltä puuttuu spokesman-kulttuuri, jossa hallituksen tiedottaja tulee kertomaan, missä mennään ja miksi."

Poiminta

HS mukana Suomi-Areenassa

Helsingin Sanomat on paikalla Porissa koko Suomi-Areenan ajan perjantaihin 17. heinäkuuta asti. Julkaisemme päivittäin videohaastatteluita ja raportoimme kiinnostavista keskusteluista HS:n eri kanavissa.

Suomi-Areena on MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä ajankohtaisten keskusteluiden tapahtumaviikko, joka järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa.

"Sen sijaan meillä pantiin suut kiinni", Lähde suomi.

Lähde sekä politiikan sisäpiiriläiset Kreab Helsingin toimitusjohtaja Mikael Jungner ja Ellun kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen ihmettelivät sitä, kuinka pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti jo hallitusneuvotteluissa, etteivät lobbarit pääse kabinetteihin sisälle.

"Siinä oli korpisoturin yksin pärjäämisen henkeä", Jungner luonnehti.

Jungner muistutti, että lobbarit ovat yrittäneet opettaa esimerkiksi yrityksille niiden olevan yhteiskunnallisia toimijoita. Monet firmat ovat ymmärtäneet sosiaalisen median ja sen voiman vuorovaikutuksessa.

Sen sijaan suomalaiset keskusjärjestöt eivät ole olleet hereillä eivätkä osaa viestiä tehokkaasti, kun Euroopan parlamentti käsittelee asioita.

"Vasta kun rikkidirektiivin käsittely oli jo pitkällä, EK ja SAK saapuivat paikalle kertomaan, miten direktiivin vaikuttaisi teollisuuden kustannuksiin ja työpaikkoihin", suomi entinen europarlamentin jäsen Carl Haglund (r).

Keskusjärjestöjen herrat tulivat Haglundin mielestä ainakin kaksi vuotta liian myöhään paikalle.

Siitä, mihin kaikkeen Suomi uskoo, keskustellaan huomenna tiistaina. HS kysyy, miksi luotamme vaihtoehtoiseen lääketieteeseen, sattumaan, teknologiauskoon tai vallanpitäjien salaliittoihin. Vastaamassa ovat hyvinvointivalmentaja ja -hoitaja, kirjailija ja lastenpsykiatri Susanna Purra, mentalisti Pete Poskiparta, professori, skeptikko Markku Niemivirta sekä Bellingcat-yhteisön faktantarkistaja Veli- Pekka Kivimäki.

Roni Rekomaa Lehtikuva
Jussi Lähde keskusteli Suomi-Areenassa maanantaina.
Jussi Lähde keskusteli Suomi-Areenassa maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat