Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turussa selvitetään asuntomurtojen sarjaa

Poliisi on saanut havaintoja yksin liikkeellä olevasta henkilöstä.

Kotimaa
 

Turussa selvitetään asuntomurtosarjaa. Turussa ja Salossa on perjantain jälkeen tehty useita asuntomurtoja.

Turun Haritussa murtauduttiin rivitaloasuntoon Norjankadulla ja omakotitaloon Muntionkadulla. Murrot tehtiin perjantain ja lauantain välisenä aikana.

Turun Räntämäessä puolestaan murtauduttiin viikonlopun aikana kolmeen omakotitaloon. Poliisi on saanut paljon havaintoja yksin liikkeellä olevasta henkilöstä.

Varkaita oli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä liikkeellä myös Salossa. Tupurin alueella murtauduttiin ainakin kuuteen omakotitaloon. Poliisin mukaan tapaukset ovat identtisiä keskenään. Tekotavan lisäksi yhteistä tapauksille on myös se, että kunkin talon asukkaat ovat olleet arvioituna tapahtuma-aikana vähintään vuorokauden yhtäjaksoisesti poissa kotoa. Tästä voidaan olettaa, että kohteena olleet talot eivät ole valikoituneet sattumanvaraisesti, vaan tekijät ovat ehkä seuranneet niissä tapahtuvaa liikennettä jonkin aikaa.

Saaliikseen tekijät saivat koruja ja käteistä rahaa. Poliisin mukaan talot sijaitsevat rauhallisella paikalla, joten tekijä on tunkeutunut asuntoihin mahdollisimman suojaista reittiä pitkin.

Rikoskomisario Pekka Uotila Lounais-Suomen poliisista epäilee Turun seudulla tapahtuneita murtoja ulkomaalaisten tekijöiden toteuttamiksi, mutta Salon ja Turun tapaukset eivät välttämättä liity toisiinsa.

"Todennäköisesti murrot liittyvät porukkaan, joka tekee murtoja muuallakin Suomessa. Nyt on aika selvittää, mitkä tapaukset mahdollisesti liittyvät toisiinsa", Uotila sanoo.

Muuallakin Suomessa on tapahtunut viime aikoina asuntomurtoja. Esimerkiksi Espoon Lintuvaarassa murtauduttiin kolmeen pientaloon iltapäivän aikana viime keskiviikkona. Yhteen asuntoon tekijä oli mennyt sisään lukitsemattomasta etuovesta asukkaiden ollessa paikalla. Toisessa tapauksessa asukas poistui kotoaan, mutta palasi hetken kuluttua hakemaan unohtuneita avaimia ja näki vieraan miehen asunnossaan. Kolmannessa murrossa asukkaat eivät olleet kotona varkaan saapuessa, mutta avonainen kellarinikkuna paljasti ulkopuolisen henkilön käyneen asunnossa.

Yhdestä asunnosta varas sai saaliikseen koruja. Poliisin mukaan kiinniottoja ei ole tehty, mutta tekijästä on saatu tuntomerkkejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat