Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Lähetin hakemuksia ihan joka paikkaan"

Helsinkiläisen Vilma Suokon kaverien työllisyystilanne on huonontunut

Kotimaa
 
Jukka Gröndahl HS
Helsinkiläinen Vilma Suokko työskenteli tiistai-illan McDonald'sin Meilahden ravintolassa. "Lopuksi suljen paikan ja pesen myös kaikki illan tiskit aamua varten",hän kertoi.
Helsinkiläinen Vilma Suokko työskenteli tiistai-illan McDonald'sin Meilahden ravintolassa. "Lopuksi suljen paikan ja pesen myös kaikki illan tiskit aamua varten",hän kertoi. Kuva: Jukka Gröndahl HS

Haagalainen Vilma Suokko, 22, työskentelee vakituisena työntekijänä McDonald'sin Meilahden ravintolassa Helsingin Paciuksenkadulla.

"Aloitin täällä kaksi ja puoli vuotta sitten. Lukion jälkeen olin ensin toimistosiivoojana, koska en päässyt opiskelemaan."

Kun opiskelupaikkaa ei irronnut, Suokko päätti alkaa hakea erilaisia asiakaspalvelutöitä. "Lähetin hakemuksia ihan joka paikkaan", Suokko kertoo tiistai-iltana ennen työvuoron alkua.

Nykyiseen työpaikkaansa hän on tyytyväinen.

"Hakemuksen lähettämisen jälkeen minut kutsuttiin ensin ryhmähaastatteluun ja sitten ravintolakohtaiseen haastatteluun. Kerroin siellä, etten halua mihinkään muuhun paikkaan kuin tänne Meilahteen, sillä olen käynyt täällä hampurilaisilla pienestä pitäen", Munkkiniemessä varttunut Suokko muistelee.

Työpaikan vaihto ei ole hänelle tällä haavaa ajankohtaista. "Kouluttaudun parhaillaan apulaisvuoropäälliköksi, ja syksyllä minusta pitäisi tulla vuoropäällikkö tänne."

Pääkaupunkiseudun työttömyyden kasvu näkyy Suokon kaveripiirissä. "Ruokakaupoissa työskentelevien kavereitteni työtunteja vähennetään koko ajan. Pienillä tuntimäärillä palkka jää tosi pieneksi, joten monet ovat joutuneet turvautumaan vanhempien apuun selvitäkseen", Suokko kertoo.

"Meidän ikäluokalla – siis vuonna 1993 syntyneillä – ei mene nyt kauhean hyvin, koska työ- ja opiskelupaikkoja on vaikea saada", Suokko toteaa.

"Toivon, että työllisyystilanne ei huononisi, mutta tilanne ei näytä kovin hyvältä", hän arvioi.

Tänä keväänä McDonald's palkkasi noin 500 uutta työntekijää. Suuri osa heistä jatkaa syksyllä, kertoo henkilöstöjohtaja Enna Helenius. Uuden työntekijän peruspalkka vuorolisineen on 13,16 euroa tunnissa. Esimiestehtävissä tuntipalkka on korkeampi.

Johanna Mannila HS
Meilahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat