Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seppo Kolehmainen virkarikosepäilystä: Omatuntoni on puhdas

Epäily koskee työpaikkakiusaamista

Kotimaa
 
Esa Syväkuru HS
Seppo Kolehmainen aloittaa työt poliisiylijohtajana 1. elokuuta. Hänet valittiin tehtävään viiden vuoden määräajaksi.
Seppo Kolehmainen aloittaa työt poliisiylijohtajana 1. elokuuta. Hänet valittiin tehtävään viiden vuoden määräajaksi. Kuva: Esa Syväkuru HS

Uudeksi poliisiylijohtajaksi nimitettyä Seppo Kolehmaista epäillään virkarikoksesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV:n uutiset.

Epäily koskee työsyrjintää ja työpaikkakiusaamista Kolehmaisen aiemmassa työpaikassa Poliisiammattikorkeakoulussa. Kolehmainen toimi koulun rehtorina.

Kolehmaisen mukaan hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Häntä on kuultu rikoksesta epäiltynä loppuvuodesta 2013, ja asia on tällä hetkellä syyteharkinnassa.

"Minun omatuntoni on puhdas. Olen tehnyt esimiehelle kuuluva työtä. En voi kommentoida asiaa tässä vaiheessa enempää, koska asia on syyttäjällä ja hän olisi oikea henkilö kertomaan asiasta", Kolehmainen sanoo HS:lle.

Kolehmainen korostaa, että hän on kertonut meneillään olevasta prosessista avoimesti, kun häntä oltiin nimittämässä poliisiylijohtajaksi ja aiemmin poliisijohtajaksi.

MTV:n mukaan rikosepäily koskee sitä, että nyt jo eläkkeelle jäänyt poliisi kokee joutuneensa työsyrjinnän ja työpaikkakiusaamisen kohteeksi. Kolehmainen on epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.

Poliisihallituksen tiedotteen mukaan työsuojeluviranomaiset eivät löytäneet tapauksessa viitteitä virkarikoksesta.

Kolehmainen toimii tällä hetkellä Poliisihallituksen kakkosmiehenä ja aloittaa poliisiylijohtajana elokuun alussa.

HS ei tavoittanut jutun syyttäjää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat