Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisturistien hylkäämiä hotelleja täyttävät nyt kiinalaiset ja saksalaiset

Venäläisturisteja on yöpynyt Suomessa sen sijaan selvästi vähemmän kuin alkuvuonna 2014

Kotimaa
 
Iisakki Härmä

Kiinalaiset ja saksalaiset turistit sekä kotimaanmatkailun lisääntyminen paikkasivat alkuvuonna venäläisturistien katoa Suomesta.

Tammi–toukokuun aikana kiinalaismatkailijoiden hotelliyöpymisten määrä Suomessa kasvoi 45 000 vuorokauteen, mikä on 41 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa, selviää Tilastokeskuksen torstaina julkaisemista majoitusliikkeiden yöpymistilastoista.

Kiinalaisturistien kiinnostus Suomeen vaikuttaisi kesää kohti vain yltyvän, sillä toukokuussa kiinalaismatkailijoiden hotelliyöpymisiä oli 59 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Aiempina vuosina kiinalaismatkailijoiden määrä on kasvanut noin kymmenen prosentin vuosivauhtia.

Kiinalaismatkaajien hurja kasvu ei silti vielä läheskään yksin korvaa venäläismatkailun vähenemistä Suomessa.

Venäläiset olivat alkuvuonna edelleen suurin yksittäinen ulkomaisten matkailijoiden ryhmä Suomessa.

Venäläisten yöpymisiä kirjattiin 359 000, mikä oli miltei puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin alkuvuodesta.

Toisaalta toiseksi suurimmassa matkailijaryhmässä eli saksalaisissa on tapahtunut viidenneksen kasvu viime vuoden alkuun nähden.

Suurista ryhmistä myös ruotsalaisten, brittien ja ranskalaisten määrässä kirjattiin lievää kasvua. Yhteensä näistä neljästä venäläisten jälkeen suurimmasta ryhmästä kertyi alkuvuonna 625 000 yöpymistä.

Pienemmistä matkailijaryhmistä muun muassa ranskalaisten, italialaisten, sveitsiläisten ja norjalaisten kiinnostus Suomeen kasvoi.

Useimmissa kansallisuuksissa näkynyt kasvu ei vielä kuitenkaan kokonaan riittänyt paikkaamaan venäläisten sekä joidenkin muiden yksittäisten ryhmien vähenemistä.

Alkuvuonna ulkomaiset yöpymiset vähenivät kaiken kaikkiaan kymmenen prosenttia vuoden 2014 alkuvuoteen nähden.

Yhteensä hotelliyöpymisiä oli Suomessa alkuvuonna noin seitsemän miljoona, eli kuitenkin miltei sama määrä kuin vuotta aiemmin vastaavana aikana.

Esimerkiksi toukokuussa noin puolet Suomen hotellihuoneista oli käytössä, eli hotellien käyttöaste oli sama tai jopa hieman parempi kuin vuotta aiemmin.

Tärkein selitys on alkuvuoden 1,4 prosentin kasvu kaikkein suurimmassa hotelliyöpyjien ryhmässä eli suomalaisissa matkailijoissa.

OIKAISU:
Jutussa kerrottiin virheellisesti, että kiinalaismatkailijoiden määrä kasvoi tammi-toukokuussa 41 prosenttia viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Määrä kasvoi 41 prosenttia viime vuoden tammi-toukokuuhun verrattuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat