Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaalisen median sovellukset syrjäyttämässä mms-viestit

Kotimaa
 
Iisakki Härmä
Aku Häyrynen Lehtikuva
Multimediaviestit olivat suosituimpia vuosina 2012 ja 2013.
Multimediaviestit olivat suosituimpia vuosina 2012 ja 2013. Kuva: Aku Häyrynen Lehtikuva

Multimedia- eli mms-viestejä ei lähetetä Suomessa entiseen tapaan. Teleoperaattori Dna:n mukaan mms-viestejä on lähetetty alkuvuonna puolet vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Soneralta kerrotaan, että mms-viestien huippuajat olivat vuosina 2012 ja 2013, vaikka suosion viimeaikaista heikkenemistä ei kuvata yhtä dramaattiseksi. Elisan mukaan määrät ovat pysyneet suunnilleen samoina.

Fakta

Mms-viestit sisältyvät pakettiliittymiin

 Multimedia- eli mms-viesteissä voi lähettää kuvia, lyhyitä videoita tai ääntä.

 Mms-viestin lähettäminen oli kalliimpaa kuin paperikuvan teettäminen. Muun muassa Soneralla ja Dna:lla ne maksavat erikseen hinnoiteltuna edelleen 40 senttiä kappaleelta. Elisalla mms-viestit maksavat saman verran kuin tekstiviestit, 6,9 senttiä kappaleelta.

 Nykyään suurin osa uusista puhelinliittymistä myydään paketteina. Niihin sisältyy tietty määrä viestejä, jotka voivat olla yhtä hyvin tekstiviestejä kuin mms-viestejä.

Myös vanhemmat käyttäjät ovat siirtymässä kuvien lähettelyssä sosiaalisen median sovelluksiin, jotka ajavat saman asian kuin mms-viestit, arvioi Dna:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Tämä näkyy kasvaneina mobiilidatan määrinä, vaikka suurin osa kasvusta liittyy videoiden katseluun.

Sosiaalisen median pikaviestimiä ovat muun muassa Whatsapp, Snapchat ja Messenger.

"Kuluttajakäyttäminen ei ylipäätään enää ole samanlaista. Elämme yhä enemmän maailmassa, jossa kuvat jaetaan laajemmalle piirille esimerkiksi Facebookin tai Instagramin kautta."

On silti turhan aikaista julistaa multimediaviestien kuolemaa.

"Tilanteessa, jossa lähettäjä ei tiedä, onko vastaanottajalla käytössä esimerkiksi Messenger tai Whatsapp, mms-viesti on ainoa tapa varmistua, että viesti menee perille", Väisänen toteaa.

Soneran tilastoissa ei näy, että multimediaviestien lähettäjissä korostuisi jokin tietty ikäryhmä, kertoo Petri Lindqvist Soneran kuluttajaliiketoiminnasta.

Mms-viestien määrä on yleensä hypähtänyt juhlapyhinä ja kesäaikaan, jolloin ihmiset lähettelevät kuvia lomatervehdyksinä.

"Nytkin kesäkuussa määrä oli kasvanut kevääseen nähden", Lindqvist kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat