Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amfetamiinitakavarikot ovat lisääntyneet tänä vuonna

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Pääkaupunkiseudun huumepoliisien mukaan tämän vuoden aikana on tehty useita suuria amfetamiinitakavarikoita. Sen sijaan hasista on jäänyt takavarikkoon aiempaa vähemmän.

Subutexiin ja ekstaasiin liittyviä juttuja on lähtenyt syyttäjälle entiseen malliin. Etenkin tullissa pinnalla ovat vahvasti myös muuntohuumeet.

Helsingin huumepoliisin päällikön Jukka Paasion mukaan Helsingissä on parhaillaan tutkinnassa useita laajoja juttukokonaisuuksia.

Yksi tutkinnoista kohdistuu erääseen keskustan yökerhoon. Poliisi epäilee, että yökerhossa on välitetty amfetamiinia, kokaiinia ja ekstaasia.

Paasion mukaan viime vuoden iskut marihuanan katukauppaan näyttävät ainakin vielä tuottavan tulosta, sillä ulkomaalaisia marihuanakauppiaita ei ole toistaiseksi tänä kesänä tavattu.

Paasio kuitenkin korostaa, että katuvalvontaa tekevät pääosin muut Helsingin poliisin yksiköt kuin huumepoliisi.

"Huumepoliisilla on vain pieni kenttävalvontayksikkö, joka keskittyy järjestäytyneen rikollisuuden toimijoihin."

Paasio kiistää julkisuudessa olleet väitteet, että huumepoliisin juttumäärä olisi notkahtanut. "Alkuvuonna törkeitä huumausainerikoksia on tullut ilmi parikymmentä vähemmän kuin viime vuonna, mutta sitä selittää alkuvuodesta ollut ekstaasin maahantuontiin ja levitykseen liittynyt oikeudenkäynti, jonka turvaaminen sitoi resursseja", Paasio sanoo.

Törkeiden huumausainerikosten määrä on pysynyt alkuvuodesta aiempien vuosien tasolla myös valtakunnallisesti.

"Ihmisten ei tarvitse olla huolissaan siitä, että huumetutkinta ei toimisi. Tulokset ovat ihan vertailukelpoisia aiempiin vuosiin", sanoo järjestäytyneen rikollisuuden torjunnasta vastaava päällikkö Ari Karvonen keskusrikospoliisista.

"Tämä homma ei ole kiinni yhdestä ihmisestä tai yksiköstä. Poliisin pitää keskenään ratkaista erimielisyydet ja vastata siitä, että homma toimii", Karvonen lisää.

Oikaisu 22.7. Helsingin poliisista on lähtenyt syyttäjälle alkuvuonna parikymmentä törkeää huumausainerikosta vähemmän kuin viime vuonna. Tekstissä kerrotaan virheellisesti, että juttuja olisi tullut ilmi parikymmentä vähemmän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat