Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jättihanke pohdinnassa

Kotimaa
 

Inkoon Joddbölessä on kaivettu maa-aineksia vuodesta 1984. Ruduksella on ollut alueella kivilouhimo 1990-luvulta lähtien.

Maa-ainesten ottoalueen laajuus on 20 hehtaaria. Yhtiöllä on lupa ottaa alueelta 200 000 kuutiota kiviaineksia vuodessa.

Rudus on selvittänyt tuotannon moninkertaistamisen vaikutuksia ja teettänyt ympäristövaikutusten arvioinnin tuotantoalueen laajentamisesta sekä kapasiteetin nostosta.

Kiviainesten oton lisäksi suunnitteilla on ollut kierrätysmateriaalien, kuten metallien, rakennusjätteiden ja autonrenkaiden, vastaanotto ja jalostus sekä kierrätysasvaltin valmistus.

Jos kaikki ympäristövaikutusten arvioinnissa selvitetyt hankkeet toteutetaan, Ruduksen toiminta-alue laajenisi 390 hehtaarin alueelle. Louhimo olisi Pohjoismaiden suurimpia.

Kiviainesten oton alue olisi laajennuksen jälkeen 164 hehtaaria. Alueelta louhittaisiin 1–6 miljoonaa kuutiota vuodessa.

Laaja, 50 vuoden ajalle ulottuva hanke edellyttäisi asemakaavan muutosta toisin kuin nyt luvituksessa oleva laajennus.

Uudenmaan ely-keskuksen lausunnon mukaan arvioinnissa selvitetty lisääntyvä toiminta muuttaisi aluetta selkeästi teollisempaan suuntaan. Kiviainesten oton, kierrätystoiminnan, betonin ja betonivalmisteiden sekä asvaltin maksimituotantomäärät olisivat niin suuria, että niillä on merkittävä vaikutus sekä maa- että meriliikenteen määrään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat