Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Timo Soini pysyy vaiti kansanedustaja Olli Immosen kiihkokansallisesta kirjoituksesta

Immosen Facebook-kirjoitus tuomittiin laajasti muissa puolueissa

Kotimaa
 
ritva siltalahti lehtikuva
Kansanedustaja Olli Immonen (ps) kirjoitti näkemyksistään lauantain vastaisena yönä yhteisöpalvelu Facebookissa.
Kansanedustaja Olli Immonen (ps) kirjoitti näkemyksistään lauantain vastaisena yönä yhteisöpalvelu Facebookissa. Kuva: ritva siltalahti lehtikuva

Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen monikulttuurisuutta käsitellyt Facebook-kirjoitus keräsi sunnuntaina paheksuntaa yli puoluerajojen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi asiaa sunnuntaina viestipalvelu Twitterissä.

Fakta

Edellinen kohu kesäkuussa

 Olli Immonen kirjoitti unelmoivansa "vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi".

 Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho keskusteli kesäkuussa Immosen kanssa. Aihe oli osallistuminen kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin murhanneelle Eugen Schaumanille järjestettyyn muistotilaisuuteen uusnatsien kanssa.

"En voi hyväksyä Immosen kirjoituksia. Haluan kehittää Suomea avoimena, kansainvälisenä, kieliltään ja kulttuuriltaan rikkaana maana", Sipilä kirjoitti. Immonen kirjoitti lauantaina yhteisöpalvelu Facebookissa muun muassa haaveilevansa valtiosta, joka päihittää painajaisen nimeltä monikulttuurisuus.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei kommentoinut Immosen kirjoitusta eikä vastannut HS:n soittopyyntöihin.

"Puoluejohdosta asiaa kommentoi Sampo Terho. Kyse on rivikansanedustajasta, ja silloin asia kuuluu eduskuntaryhmän puheenjohtajalle", sanoi perussuomalaisten puhemies Matti Putkonen. "Antaa puheenjohtaja Timo Soinin lomailla nyt ansaitusti."

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi sunnuntaina HS:lle, että Immosen kirjoitusta aiotaan käsitellä eduskuntaryhmän ensimmäisessä kokouksessa kesätauon jälkeen.

"Ryhmäkokous päättää siitä, mitä arvokkaan valtionhoitajapuolueen – eli hallituspuolueen – kansanedustajan sopii Facebookissa päivittää", Terho sanoi.

Terho kertoi Immosen näkemysten olevan "puolueen kannalta haitallisia".

Sdp:ssä ja keskustassa perättiin Soinin esiintuloa.

"Timo Soini voi näemmä Suomessa olla vastaamatta Olli Immosen ja hänen natsihenkisten kavereittensa puheisiin ja esiintymisiin, mutta Suomen ulkoministerinä hän ei ulkomailla selviä tästä huulilla", kirjoitti entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja Facebookissa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) peräänkuulutti vastuuta.

"Olisi tärkeää, että Soinikin sanoisi tästä mielipiteensä sekä puolueen puheenjohtajana että ulkoministerinä."

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoi näkemyksestään lauantaina.

"Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta", Stubb kirjoitti Twitterissä.

Sunnuntaina hän jatkoi Facebookissa, ettei hyväksy hyökkäyksiä avoimuutta ja demokratiaa vastaan.

"Puolustan sananvapautta, oikeutta ilmaista mielipiteet. Sen sijaan vihapuhetta tai ihmisarvon loukkaamista ei mielestäni kenenkään pidä hyväksyä."

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kommentoi asiaa sunnuntaina.

"Olli Immosen ajatuksilla ei ole mitään tekemistä Suomen hallituksen linjan kanssa", Grahn-Laasonen kirjoitti Facebook-päivityksessään.

"Suomi on avoin, suvaitsevainen, kansainvälinen maa, joka kunnioittaa erilaisia kulttuureja ja näkee ne rikkautena. Itse asiassa suomalainen kulttuuri on itsessään monikulttuuristen vaikutteiden synnyttämää, ja samalla tavalla haluan sen kehittyvän ja rikastuvan jatkossakin."

HS ei tavoittanut Immosta kommentoimaan kirjoitustaan.

Hän jatkoi asiasta Facebookissa kirjoittamalla, että "nykyisestä puolueemme puheenjohtajasta huolimatta myös perussuomalaiset puolueena on suhtautunut tähän asti yleisen kriittisesti monikulttuurisuuteen sekä suomalaisen kansan ja kulttuurin alasajoon."

Terho: Puolueen some-linjasta keskusteltava
Terho: Puolueen some-linjasta keskusteltava
Perussuomalaisten ryhmänjohtajan Sampo Terhon mukaan puolueen on nyt keskusteltava, miten hallituspuolueen edustajat toimivat sosiaalisessa mediassa. Terho kommentoi Olli Immosen kohua herättänyttä Facebook-kirjoitusta puhelimitse HS:lle. Toimittaja: Esa Juntunen HS, editointi: Arttu Luhtala HS.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat