Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aktiivisuusrannekkeiden tasaisena jatkuvan suosion takana on hyvinvointibuumi

Professori arvioi suosion olevan osa yleisempää hyvinvointitrendiä

Kotimaa
 
Aktiivisuusranneke.
Aktiivisuusranneke.

Aktiivisuusrannekkeiden suosio jatkuu liikuntaharrastajien keskuudessa, kertoo liikuntapedagogiikan professori Mirja Hirvensalo Jyväskylän yliopistosta.

Aktiivisuusrannekkeet nousivat ilmiöksi kuluttajien keskuudessa pari vuotta sitten. Vaikka suurin hype lienee ohi, rannekkeiden suosio jatkuu tasaisena. Useimmat rannekkeet mittaavat kehon sykettä, askelmääriä ja unta toimien samalla kellona.

Hirvensalon mukaan rannekkeiden suosio on osa suurempaa hyvinvointitrendiä, jossa tavoitellaan terveyttä ja hyvää kuntoa.

"Rannekkeet ovat apuvälineitä kohti hyvinvointia. Niitä käytetään, jotta ihmiset tuntisivat voivansa hyvin."

Hirvensalo uskoo nykyisten aktiivisuusrannekkeiden pitävän pintansa vielä jonkin aikaa. Hän epäilee kiinnostuksen kuitenkin lopahtavan, ellei liikkumisen ja oman kunnon seuranta muutu tarkemmaksi. Hirvensalon mukaan rannekkeisiin tarvitaan lisää selkeitä ja helposti nähtäviä liikuntatavoitteita, joiden täyttymisestä ranneke ilmoittaa käyttäjälleen.

"Jos ranneke innostaa jotakuta liikkumaan, sehän on kiva. Mittareihin tarvitaan kuitenkin parempaa seurantaa, jotta käyttäjä näkee, milloin päivän liikunta-annos on täynnä ja saavutettiinko päivän terveellinen taso."

Sykemittareistaan tunnetun suomalaisvalmistajan Polarin ensimmäinen aktiivisuusranneke tuli markkinoille vajaa kolme vuotta sitten. Rannekkeet ovat kehittyneet sen jälkeen muun muassa päivitysominaisuuksiltaan, kertoo koulutuspäällikkö Ville Uronen Polarilta.

Urosen mukaan rannekkeista ei kuitenkaan ole vielä otettu irti kaikkia tehoja.

"Tulevaisuudessa saadaan varmasti entistä tarkemmin mitattua esimerkiksi unen määrää ja laatua. Eri kohderyhmille saatetaan myös tehdä erilaisia motivoivia toimintoja ja upottaa rannekkeisiin samoja ominaisuuksia kuin älykelloissa."

Hirvensalo uskoo aktiivisuusrannekkeiden suosion kestävän niin kauan kuin terveysbuumia kestää. Mikä aktiivisuusrannekkeissa sitten kiehtoo?

"Tieto itsestä kiinnostaa ihmisiä ylipäätään olipa se minkälaista hyvänsä. Useimmiten ihmiset tavoittelevat terveyttä ja hyvinvointia, ja ranneke auttaa sen seurannassa. Toisten mielestä ranneke voi vain näyttää hyvältä", Hirvensalo sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat