Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sukututkimukseen tarjolla useita ohjelmia

Kotimaa
 

Tietokone on näppärä apulainen sukututkimuksessa. Verkossa on ladattavissa useita sukututkimuksen tekoa helpottavia ohjelmia, jotka käyvät kovaa kilpaa käyttäjistä.

Sukuun liittyvien tietojen tallentaminen, selailu ja sukupuiden tekeminen helpottuu ohjelmilla huomattavasti verrattuna käsin ylläpidettyyn kortistoon.

Markkinoiden suurimmalla, yhtä maailmanlaajuista sukupuuta rakentavalla Genillä, on lähes kymmenen miljoonaa käyttäjää 160 maassa. Suomessa sitä käyttävät tuhannet.

Alan suurin erillisten sukupuiden rakentamisen mahdollistava yritys on My Heritage. Sen kova kilpailija on Ancestry. Muita alan ohjelmia ovat esimerkiksi Family Tree Builders ja suomalainen Juuret.

Suurin osa ohjelmistoista on englanninkielisiä, mutta monilla on myös suomenkieliset sivut. Useiden ohjelmien ilmaisversio riittää peruskäyttöön.

Sukututkimusohjelmaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi helppokäyttöisyyteen ja siihen, tukeeko ohjelma suomen kielen erikoismerkkejä.

Lisäksi kannattaa miettiä, haluaako ohjelman vain omalle tietokoneelle vai tekeekö sillä laajempaa yhteistyötä verkossa. Ennen lopullista valintaa kannattaa tutustua ohjelmien demoversioihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat