Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook-kirjoituksellaan kohahduttanut Immonen saattaa tavoitella kansallismielisten keulahahmon paikkaa

Kotimaa
 
Marko Junkkari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n politiikan ja talouden toimittaja.

Perussuomalaiset kansanedustajat moittivat ohessa Olli Immosen Facebook-päivityksen sotaisaa kielenkäyttöä. Itse asiasta – monikulttuurisuuden vastustamisesta – ei puoluetovereilta pahemmin kritiikkiä tule.

Eikä ihme: kun Immosen julistuksesta putsaa pois agitaatiopaasauksen eli "taistelutoverit", "viholliset" ja "loppuun asti sotimisen", viesti on hyvin lähellä perussuomalaisten ennen vaaleja julkistamaa maahanmuuttopoliittista linjausta.

Sotaretoriikassa kyse voi olla Immosen yksityisajattelusta, mutta linja on puolueen.

Taistelujulistuksestaan alkaneen kohun pyörteissä Immonen haukkui viikonloppuna myös puolueen puheenjohtajan Timo Soinin.

"Käsitykseni mukaan, ja nykyisestä puolueemme puheenjohtajasta huolimatta, myös perussuomalaiset puolueena on suhtautunut tähän asti yleisen kriittisesti monikulttuurisuuteen sekä suomalaisen kansan ja kulttuurin alasajoon", Immonen kirjoitti Facebookissa.

Jo vuosia on spekuloitu, että perussuomalaiset hajoaa ja Jussi Halla-ahon johtama maahanmuuttovastainen porukka lähtee omille teilleen.

Immosen taistelujulistus ei välttämättä ole merkki tästä. Halla-aholaiset eivät ole enää mikään puolueen pieni sisäinen oppositio, vaan heidät on integroitu puolueen ytimeen. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelmakin on Halla-ahon käsialaa.

Olli Immonen on toisen kauden kansanedustaja. Ensimmäisten neljän vuoden aikana hänestä ei kuultu yhtään mitään. Nyt hän on kesän aikana profiloinut itseään urakalla. Motiivina saattaa olla halu nousta kansallismielisen porukan keulahahmoksi nyt, kun Halla-aho on sivussa kotimaan politiikasta Brysselissä. Tavoite ei ole helppo – onhan Halla-aholla muun muassa kirjallisia kykyjä.

Marko Junkkari
marko.junkkari@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n politiikan ja talouden toimituksen esimies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat