Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion rikoskumppaniksi epäilty: Kuulusteluihin vietiin päihtyneenä

Puolustuksen mukaan osaa naisen kuulusteluista ei voi hyödyntää

Kotimaa
 

Yksi Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynnin syytetyistä vaatii, ettei osaa hänen kuulusteluistaan saa hyödyntää oikeudenkäynnissä.

Poliisin esitutkinnan mukaan niin kutsuttu Malmin nainen oli huumebisneksessä Aarnion apuri, joka kertoi kuulusteluissa muun muassa Aarnion huumekätköistä. Nyt naisen puolustus vaatii, ettei viime syksynä tehtyjä kuulusteluja saa hyödyntää.

Tästä on kyse

 Helsingin käräjäoikeudessa puidaan parhaillaan huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon liittyviä epäiltyjä huumerikoksia.

 Syytteessä on Aarnion lisäksi kymmenkunta ihmistä. Kaikki ovat kiistäneet syytteet.

 Kesällä on käyty läpi kirjallisia todisteita, syksyllä kuullaan syytettyjä. Oikeudenkäynti kestää ensi vuoteen.

Puolustuksen mukaan nainen vietiin syyskuun lopussa kuulusteluihin yllättäen ja häntä kuulusteltiin myöhään ilman varsinaista puolustusasianajajaa. Syytetty oli tällöin huonossa kunnossa ja päihtymystilassa.

Nainen oli ollut tapaamassa iltapäivällä epävirallisesti keskusrikospoliisin (krp) tutkijaa ravintolassa, jossa nainen oli nauttinut ilmeisesti pari irish coffeeta. Poliisi oli lähtenyt viemään naista kotiin, mutta kuljettikin hänet kuulusteluihin krp:n tiloihin.

Naisen avustaja tavoitettiin illalla, mutta hän ei päässyt saman tien paikalle. Paikalle tuli avustajan kollega.

"Mikä ihmeen tapa on se, että mennään syömään, nautitaan alkoholia ja sitten päätetään, että ruvetaan kuulustelemaan?" naisen asianajaja Juha-Pekka Hippi kysyi oikeudessa tiistaina.

Hipin mielestä uudet kuulustelut olisi voitu järjestää sovitusti. Nainen kertoi oikeudessa, että hän sai kuulusteluun joutuessaan paniikkihäiriökohtauksen.

"On selvää, että protokollan mukaan tämä ei ole mennyt. Jos [kuulusteluissa] lattia oli täynnä kyyneleitä ja [nainen]oli poissa tolaltaan, onko tahdonmuodostus silloin oikea", Hippi sanoi.

Nainen myös väitti oikeudessa, että kuulusteluissa olisi käyty kauppaa Aarnioon liittyvistä tiedoista. Hän olisi pystynyt niitä antamalla vaikuttamaan, ettei hänen ystävänsä saisi syytteitä.

Oikeudessa kuullun krp:n tutkijan mukaan kaupankäyntiväitteet eivät pidä paikkaansa.

Syyttäjän mukaan hyödyntämiskiellon kynnys on todella korkealla. Jotta sitä voisi harkita, pitäisi olla tapahtunut laittomuus tai painava virhe.

Syyttäjän mukaan mikään oikeudessa esitetty ei aseta naisen kuulusteluja uuteen valoon.

"Tässä on tullut selville, että [syytetty nainen] oli nauttinut enintään kaksi irish coffeeta, ja kuulustelut jatkuivat illalla yhteentoista saakka, joten päihtymistilasta ei voi olla kysymys", Jarmo Hirvonen sanoi.

Hänen mukaansa poliisin oikeudessa esittämästä kertomuksesta kävi ilmi, että paniikkihäiriökohtaus oli mennyt ohi ennen kuin kuulustelu aloitettiin.

Naista syytetään useista törkeistä huumausainerikoksista. Hän on kiistänyt syytteet.

Oikeus antaa ratkaisunsa kuulustelujen hyödyntämiskieltovaatimukseen keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat