Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käräjäoikeus vangitsi molemmat Muhoksen henkirikoksesta epäillyt

Toinen vangituista on aiemmin tuomittu nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä

Kotimaa
 

Oulun käräjäoikeus vangitsi tiistaina Muhoksen henkirikokseen liittyen kaksi nuorta todennäköisin syin epäiltyinä murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Poliisi epäilee kahden vuonna 1998 syntyneen pojan murhanneen perhekoti Metsolan ohjaajan viikonloppuna. Yksi epäillyistä on ilmeisesti aiemmin asunut Helsingissä, toinen Mikkelissä.

Tutkinnanjohtaja Petri Savela on kertonut, että molemmilla epäillyillä on taustallaan useita pikkurikoksia. Ainakin toinen epäillyistä on aiemmin tuomittu vankeuteen.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa Mikkelissä asuneen pojan neljäksi kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä. Hän joutui myös korvaamaan uhrilleen tuhat euroa henkisestä kärsimyksestä ja kuusisataa euroa kivusta ja särystä.

Tuomio tuli 84-vuotiaan naisen ryöstöstä tammikuussa 2015. Kasvonsa peittänyt poika oli tarttunut naisen käsilaukkuun ja yrittänyt riuhtoa sitä irti niin, että nainen kaatui maahan. Kaatuminen aiheutti uhrille kipua, särkyä ja turvotusta sekä mustelman polveen.

Poika nappasi käsilaukun, jossa oli pankkikortti, 170 euroa käteistä, Kela-kortti, silmälasit ja kotiavaimet. Tapauksessa tuomittiin kaksi muuta henkilöä kätkemisrikoksista.

Teon jälkeen ryöstöstä tuomittu poika oli toisen tuomitun kanssa ruokaillut ravintolassa ja maksanut laskun anastamallaan käteisellä. Käräjäoikeus piti tekoa kokonaisuutena arvostellen vakavana muun muassa sen suunnitelmallisuuden vuoksi. Myöhemmin poika pyysi tekoaan anteeksi Facebookissa.

Muhoksella surmattu perhekodin ohjaaja oli teon aikaan yksin yövuorossa.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto käynnistivät alkuviikosta oman selvitystyönsä perhekoti Metsolan taustalla olevan Pohjolakodin toiminnasta.

Viranomaiset tekevät selvitykset perhekodin toiminnan luvanmukaisuudesta sekä sen henkilöstömitoituksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat