Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa paljastui runsaasti liikennerikkomuksia

Kotimaa
 

Poliisin tekemässä valtakunnallisessa raskaan liikenteen tehovalvonnassa paljastui, että noin kymmenen prosenttia kuljettajista rikkoi liikenteen ajo- ja lepoaikoja.

Kahden vuorokauden mittaisen tehovalvontajakson aikana tarkastettiin 901 kotimaista ja 232 ulkomaalaista ajoneuvoa. Valvontaa suunnattiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen, ajoneuvon kunnon ja kuormauksen sekä rattijuopumusten valvontaan.

Kaikkiaan 144 kuljettajaa eli 12,7 prosenttia tarkastetuista rikkoi määräyksiä ajo- ja lepoajoista. Lisäksi valvonnassa paljastui 30 ajopiirturirikkomusta. Ajoneuvon kunnon osalta ongelmia oli 64 tapauksessa, ja 17 ajoneuvon matka keskeytettiin valvontapaikalle.

Puutteelliset kuorman sidonnat aiheuttivat seuraamuksen 39 kuljettajalle. Lisäksi tavattiin 15 ylikuormaa, 11 etsintäkuulutettua, 10 ajo-oikeudetonta ja neljä rattijuopumuksesta epäiltyä.

Seuraamuksia annettiin 278 kotimaahan ja 33 ulkomaille rekisteröidyn ajoneuvon kuljettajalle. Lisäksi jaettiin 133 huomautusta.

"Aiempien vuosien vastaaviin valvontatapahtumiin verrattuna eniten nousivat ajoneuvon kuntoon liittyvät rikkeet, joiden määrä on lisääntynyt kolmanneksen. Myös etsintäkuulutettuja löytyi lähes kolme kertaa niin paljon kuin viime kerralla", poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta arvioi poliisin tiedotteessa.

Sen sijaan ajo- ja lepoaikarikkomusten määrät ovat pysyneet jotakuinkin samoina kuin aiemminkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat