Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni pyrkii Eurooppaan ensin muualta

Kotimaa
 

Tammikuussa 2015 vain nahkapuseroon, pikkukenkiin, farkkuihin ja collegepaitaan pukeutunut 30-vuotias saksalaismies ylitti maastorajan Imatralta Venäjälle. Kahden päivän jälkeen venäläisviranomaiset palauttivat miehen Suomeen. Kuulusteluissa Kazakstanin neuvostotasavallassa syntynyt mies yllättyi, kun venäläiset kertoivat, ettei hänellä olekaan Venäjän kansalaisuutta. Hän kertoi ylittäneensä rajan taloudellisten ongelmiensa vuoksi sekä halusta etsiä Venäjällä asuva biologinen isänsä.

Mies yritti päästä Venäjälle jo Latviasta. Suomeen hän tuli siksi, että havaitsi karttaa tutkiessaan Suomen ja Venäjän välisen raja-alueen olevan metsäistä ja ilmeisen rauhallista. Hän aikoi ylittää rajan pohjoisempaa, mutta rahat riittivät bussilippuun vain Imatralle asti. Esitutkinnan mukaan mies ei ollut tapahtumien aikaan "täysin vakaassa mielentilassa".

Maaliskuussa VR:n työntekijät ilmoittavat nähneensä kaksi "räihnäistä" ihmistä Rikkiläntiellä Vainikkalassa. Rajavartijat löysivätkin alueelta kaksi turkkilaista miestä, jotka kertoivat kävelleensä Suomeen Venäjältä junarataa seuraamalla. Suomen puolella he olivat löytäneet lukitsemattoman autotallin, jonka kautta he menivät sisälle taloon lämmittelemään ja syömään leipää sekä leikkeleitä. He tarjoutuivat korvaamaan talon omistajan kärsimän vahingon, mutta omistajalla ei ollut korvausvaatimuksia. Miehet anoivat turvapaikkaa.

Huhtikuussa Vaalimaan rajanylityspaikalla turvapaikkaa anoi kaksi marokkolaista. He olivat lähteneet viikko aiemmin Marokon Casablancasta lentokoneella Moskovaan ja sieltä junalla Pietariin. Pietarissa miehet nousivat pikkubussiin, joka toi heidät rajalle. Molemmilla oli muassaan väärennetyt oleskeluluvat Belgiaan, jotka olivat maksaneet jopa 5 000 euroa.

Toinen miehistä kertoi yrittäneensä päästä Eurooppaan myös Espanjaan kuuluvan Melillan kaupungin kautta.

Kesäkuussa 2015 rajapartio löysi Kiteeltä rajan lähettyvillä olevalta tieltä kaksi huonovointista ja väsynyttä syyrialaista, jotka kiidätettiin kiinnioton jälkeen pikimmiten sairaalaan. Heillä oli mukanaan veitset, matkapuhelimet ja pienet reput sekä venäläisviranomaisten myöntämiä asiakirjoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat