Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkatoimistoilla poikkeuksellinen myyntipiikki – Talven ja syksyn matkat käyvät hyvin kaupaksi

Lomamatkojen kysyntä on nyt suurta. Osa talven ja syksyn etelänlomista on jo loppuunmyyty.

Kotimaa
 

Kolea kesä näkyy matkatoimistoissa syksyn ja talven lomamatkojen vilkastuneena myyntinä.

Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola kertoo, että tällä hetkellä talven lomaviikoille on myyty matkoja kaksinkertainen määrä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Fakta

Suomalaisten suosikkikohteet

 Kesällä suosituimpia kohteita ovat Kreikka, Turkki, Kroatia ja Bulgaria. Myös Maltan, Mallorcan ja Madeiran kohteet ovat kysyttyjä.

 Talvella suosituimpia ovat Kanariansaaret, Thaimaa, Dubai, Vietnam, Mauritius ja Bali. Myös Kuuba on alkanut kiinnostaa lomailijoita.

 Kesän kaupunkikohteista suosituimmat ovat Barcelona, Lontoo ja Berliini.

 Elokuussa lomaansa viettävälle on tarjolla äkkilähtöjä muun muassa Kreikkaan, Turkkiin ja Espanjaan. 

 

Lähteet: Aurinkomatkat ja Tjäreborg

Myös syksyyn sijoittuvien lomien myynti on Metsolan mukaan ollut selkeästi viime vuotta vauhdikkaampaa. Koulujen syyslomaviikot alkavat olla lähes loppuunmyytyjä.

"Myöhäissyksyn lomien kohdalla kysyntää on ollut runsaasti Kanariansaarille, sillä ihmiset haluavat varmistaa itselleen lämpimän lomaviikon epävakaisen kesän jälkeen", Metsola sanoo.

Matkatoimisto Tjäreborgin toimitusjohtaja Regina Sippel sanoo, että kuluva kesä on ollut myynnillisesti loistava.

"Viime viikolla myimme talvikaudelle matkoja 90 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Myynti on ollut poikkeuksellista, mutta poikkeuksellinen on ollut myös kuluva kesä", Sippel toteaa.

Hänen mukaansa ihmiset ovat viime viikkojen aikana havahtuneet siihen, että kylmästä Suomesta olisi mukava päästä pois, koska hellettä ei ole tulossa.

Monille tulee kuitenkin yllätyksenä, ettei paikkoja ole enää välttämättä vapaana, ja matkojen kysynnän noustessa myös hinnat nousevat.

Sippelin mukaan ihmiset ostavat nyt paljon matkoja elokuulle, mutta erityisen vilkkaasti kauppaa käydään loka-, marras- ja joulukuun matkoista.

"Kypros on jo loppuunmyyty syyslomaksi. Tilaa on vielä Turkkiin ja Kanariansaarille."

Aurinkomatkojen kesäkauden matkoista on mennyt kaupaksi lähes 90 prosenttia, kertoo Metsola. Vilkas myynti on vähentänyt äkkilähtöjen määrää, ja siksi niiden hinta on ollut tavallista korkeampi.

"Yhteen aikaan ihmiset halusivat vain äkkilähtöjä. Nyt suuntaus tuntuu kääntyneen niin, että matkat varataan hyvissä ajoin. Tämä näkyy äkkilähtöjen vähenemisenä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat