Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus: Lemmenyö johti pahoinpitelyyn

Nainen auttoi aviomiestään kostamaan pettämisen

Kotimaa
 

Kolmiodraama johti pahoinpitelyyn ja lavastusyritykseen Sievissä Pohjois-Pohjanmaalla toukokuussa 2014.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomion mukaan tapahtumat lähtivät liikkeelle siitä, kun mies tutustui itselleen entuudestaan tuntemattomaan nuoreen pariskuntaan baarissa, ja kolmikko lähti yhdessä jatkoille.

Naisen aviomies kuitenkin joutui putkaan ja jäljelle jäänyt kaksikko vietti keskenään intiimin yön.

Käräjäoikeuden asiakirjoista käy ilmi, että mies tunnusti lemmenyön aviomiehelle parin päivän päästä. Seuraavana päivänä nainen houkutteli miehen takaisin pariskunnan kotiin.

Miehen mukaan nainen oli vakuuttanut, että aviomies ei ollut kotona.

Tuomion mukaan aviomies oli ollut erittäin mustasukkainen lemmenyöstä ja toisaalta vaimo oli vihainen, koska mies oli tunnustanut intiimin kanssakäymisen aviomiehelle.

Kun mies saapui asunnolle, aviomies pahoinpiteli häntä muun muassa lyömällä uhria kirveen hamarapäällä jalkaan ja päähän.

Naisen ei katsottu syyllistyneen pahoinpitelyyn, mutta hän oli muun muassa töninyt uhria estääkseen tämän paon asunnosta.

Tuomion mukaan tapahtumat päättyivät lavastusyritykseen, kun nainen pyysi aviomiestään ampumaan itseään ilma-aseella. Mies ampui itseään rintaan kahdesti.

Oikeuden mukaan tarkoituksena oli saada poliisi uskomaan, että uhri olisi riehunut asunnossa kirveen kanssa ja ampunut aviomiestä.

Tällaisen tarinan kaksikko myös kertoi paikalle saapuneelle poliisipartiolle.

Aviomies tuomittiin muun muassa pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja todistusaineiston vääristelemisestä. Miehelle langetettiin vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistus.

Nainen tuomittiin laittomasta uhkauksesta, vapaudenriistosta, todistusaineiston vääristelemisestä ja väärästä ilmiannosta seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Molempien rangaistukset tuomittiin ehdottomina aiemman rikostaustan vuoksi.

Käräjäoikeus antoi jutussa tuomionsa tämän vuoden kesäkuussa. Rovaniemen hovioikeus puolestaan antoi tapauksessa osapäätöksen tällä viikolla, koska nainen oli perunut valituksensa hovioikeuteen.

Aviomiehen osalta asia on vielä vireillä hovioikeudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat