Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tylsää säätä luvassa alkavallekin viikolle – viikon puolivälissä parhaat päivät

Viikon puolivälissä on mahdollisuus paikallisiin helteisiin

Kotimaa
 
leif rosas
Helmi Leppänen (vas) ja Aino Jääskö kävelivät Helsingissä lauantaina pukeutuneina hieman eri tavalla. Leppäsellä oli t-paita päällään, kun taas Jääskö oli pukeutunut untuvatakkiin tuulen takia. "Tämä on ihan lämmin ja hyvä kesäsää, tuumivat rouvat. "Jos pitää valita +20 asteen tai +30 asteen helteen välillä, valitsemme +20 astetta."
Helmi Leppänen (vas) ja Aino Jääskö kävelivät Helsingissä lauantaina pukeutuneina hieman eri tavalla. Leppäsellä oli t-paita päällään, kun taas Jääskö oli pukeutunut untuvatakkiin tuulen takia. "Tämä on ihan lämmin ja hyvä kesäsää, tuumivat rouvat. "Jos pitää valita +20 asteen tai +30 asteen helteen välillä, valitsemme +20 astetta." Kuva: leif rosas

Alkavan viikon parhaat hetket sään puolesta koetaan todennäköisesti viikon puolivälissä.

Keskiviikkona ja torstaina yleislämpötila on eteläisessä Suomessa 20–23 astetta. Pilvisyydestä ja sadekuuroista riippuen lämpötila voi nousta korkeammaksi. Hellerajakin voi ylittyä siellä täällä.

Näillä näkymin keskiviikko näyttää viikon parhaalta päivältä.

Suuria muutoksia on kuitenkin turha toivoa, ja toiveet hirmuhelteistä näyttävät valuvan hiekkaan. Elokuun samettisia öitä on niin ikään turha odotella. Lämpötila jää öisin 10–15 asteeseen. Se johtuu vallitsevan ilmamassan viileydestä. Alimmillaan yölämpötila voi pudota alle 10 asteen.

"Sää pysyy aika lailla samana kuin tähänkin mennessä. Ehkä pieniä hienosäätöjä tapahtuu parempaan suuntaan", sanoo Helsingin Sanomien meteorologi Jesse Heikkilä.

Sunnuntaina lämpötila nousee päivän aikana pariinkymmeneen asteeseen. Etelä- ja Keski-Suomessa saattaa tulla kuurosateita, ja ukkonenkin saattaa jyrähdellä.

Lämpötila pysyy Etelä-Suomessa suunnilleen parissakymmenessä asteessa keskiviikkoon saakka. Etelässä on aurinkoista, joskin sadekuuroja saattaa olla paikoin pitkin alkuviikkoa.

Pohjoisessa on viikon puoliväliin saakka viileää, päivisin korkeintaan viittätoista astetta, ja pilvistä. Alkuviikosta voi sadella.

Viikon puolivälissä tapahtuu pieni muutos. Korkeapaine vahvistuu hetkellisesti.

Keskiviikko näyttää olevan poutainen päivä koko maassa. Pohjoisen pilvisyys väistyy. Lämpimimmät paikat ovat etelärannikolla.

Ensi viikonlopulle näkyy joissakin sääkartoissa hellettä, mutta Heikkilän mukaan niistä on vielä turhan aikaista kiihkoilla. Esimerkiksi sadealueiden liikkeitä ei vielä tiedetä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat