Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merimerkkejä korjattiin Suomenlahdella lähes puolella miljoonalla eurolla

Inkoon ja Sköldvikin väylien merkkien uusimiseen kului lähes puoli miljoonaa

Kotimaa
 

Suomenlahdella korjausta vaativat merimerkit ovat tämän kesän osalta korjattu, kerrotaan Liikennevirastosta. Seitsemän merimerkin uusimiseen kului vajaat puoli miljoonaa euroa. Koko Suomessa merimerkkejä uusitaan tänä vuonna 14–15 kappaletta.

Kesän aikana on korjattu vedessä seisovia paalutettuja tai kallioperusteisia reuna- ja tutkamerkkejä, kertoo Meriväyläyksikön päällikkö Simo Kerkelä Liikennevirastosta.

"1970- ja 1980 -luvuilta peräisin olevat merkit alkavat olla sen verran kuluneita ja ruosteisia, että ne on aika vaihtaa. Merkkien suunniteltu käyttöikä on 50 vuotta, mikä alkaa nyt täyttyä."

Korjatuista merkeistä on uusittu niiden pinnalle jäävät yläosat. Merkkien vahvarakenteiset alaosat eivät Kerkelän mukaan vaadi korjaustoimenpiteitä.

Korjattuja reuna- ja tutkamerkkejä käytetään osoittamaan veneille ja laivoille tarkoitetut väylät. Reunamerkit sijaitsevat nimensä mukaisesti lähellä väylän reunaa, ja eriväriset tutkamerkit puolestaan hieman kauempana.

Merimerkkien kuntoon vaikuttaa Kerkelän mukaan niitä kuluttavan suolaisen veden lisäksi olennaisesti merkkien sijainti.

Mitä enemmän merkkien ympärille muodostuu jäätä, sitä kovemmalle rasitukselle merkit joutuvat.

Suomenlahdella merkkejä on uusittu liikennöinnin kannalta tärkeillä Inkoon ja Sköldvikin väylillä. Kerkelän mukaan merimerkkien kunnostustyöt on saatu pääosin tehtyä myös muualla Suomessa.

"Syksyllä kelit huononevat, joten kaikki korjaustyöt pyritään tekemään kesän aikana."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat