Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Löytöeläintalon kesä on ollut hyvin hiljainen

Kotimaa
 

Viikin löytöeläintalon kesä on ollut poikkeuksellisen rauhallinen. Tällä hetkellä talossa on 41 eläinasukasta, kun kiireisimpinä kesinä määrä saattaa olla jopa kaksinkertainen. Löytöeläinten vähäistä määrää saattaa selittää viileä kesä, jonka aikana ikkunoita ja ovia, eli lemmikkien karkureittejä, on pidetty helteisiä kesiä vähemmän auki.

Löytöeläintaloon tuodaan pääkaupunkiseudulta löytyneet tai viranomaisten huostaan ottamat eläimet tanskandogeista tarantelloihin.

Tänä vuonna talossa on käynyt jo yli 700 lemmikkiä. Vuosittain taloon päätyy noin 1 500 eläintä.

Nyt Viikissä majailee kolmisenkymmentä kissaa ja kymmenen koiraa. Löytöeläinten eksoottisin edustaja on tällä hetkellä undulaatti, joka löytyi pari viikkoa sitten Helsingin Hermannista kevyen liikenteen väylälle pökertyneenä.

Huolestunut ohikulkija soitti hätäkeskukseen, ja lintu päätyi löytöeläintalon suojaan poliisikyydillä. Koska omistaja ei ole ilmoittautunut, sinivalkoinen sirkuttaja lähtee ensi viikolla uuteen kotiin.

Karanneiden koirien omistajat noutavat lemmikkinsä yleensä muutamien tuntien tai päivien kuluessa.

Löytöeläintaloon päätyneiden kissojen kohtalo on karumpi. Niistä vain noin puolet haettiin viime vuonna takaisin kotiinsa. Taloon jääville kissoille pyritään löytämään uusi koti tai ne siirretään eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat