Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Vain yksi rikkeistä oli käsittämätön"

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Lukijat kertovat kyselyn avoimessa vastauksessa omista rikkomuksistaan ja perustelevat vastauksiaan. Avoimia vastauksia tuli yhteensä noin 1 700.

"Suurta osaa (hieman aiheita soveltaen) on tullut tehtyä, eikä tekemisistäni ole jäänyt omatunto kolkuttamaan kuin tyttären tukistamisesta."

"Olen lukenut puolisoni viestejä. Tämä on mielestäni erittäin paheksuttavaa. Hävettää ihan helvetisti. Tässä kohtaa pitää katsoa peiliin ja miettiä, mikä on mennyt pieleen, kun täytyy alentua vakoilemaan toisen tekemisiä."

"Ottanut pari päivää sairaslomaa, vaikka ei ole oikeasti kipeä. Työelämä voi olla tosi stressaavaa, ja joskus ne lomapäivät eivät vain osu oikeaan kohtaan. Mielestäni paheksuttavampaa on se, että tulee töihin, vaikka on selvästi kipeä. Se on tavallaan työpaikkakiusaamista, koska sen seurauksena muiltakin työntekijöiltä aletaan vaatia samaa."

"Olen tukistanut lasta. Se on erittäin paheksuttavaa mielestäni. Lopetin sen alkuunsa ensimmäisen lapsen aikana. Puolisoa (entistä) olen lyönyt kun hän löi minua."

"Olen ajanut autolla lyhyen matkan alkoholin vaikutuksen alaisena – olin nuori ja typerä. Enää en lähtisi. Onneksi mitään ei käynyt."

"Väkivalta ja varastaminen kaupasta ei koskaan ole ok. Varmaan kuulostaa jollekulle kaksinaismoralistiselta, että sanon näin, kun lataan leffoja. En vaan koe leffojen lataamista/liputta matkustamista varastamiseksi. Ikinä en esimerkiksi dvd-levyä varastaisi kaupasta."

"Yritän käyttäytyä, kuten haluaisin kanssaihmistenkin käyttäytyvän. Jokainen ei voi ottaa yhteiskunnassa erivapauksia, ja jos en salli niitä muille, en voi niitä itsekään ottaa."

"Yllätyksekseni huomasin, että olen tehnyt kaikkia noita rikkeitä jossain muodossa (ja jossain villissä nuoruudessa), vaikka itse niistä suurinta osaa nykyään paheksunkin kovasti. Vain yksi oli minulle vieras ja täysin käsittämätön: lisätä karkkia pussiin punnituksen jälkeen! Armottoman moraalitonta toimintaa, suoranaista huijausta!"

"Ylinopeus. Ja teen sitä jatkossakin."

"Vienyt firmasta toimistotarvikkeita, kompensaatiota pienestä palkasta."

"Olen periaatteesta periaatteita vastaan, koska harva, jos mikään, asia voidaan tuomita kontekstinsa ulkopuolella. Esimerkiksi rattijuopumukseen voisin syyllistyä uudestaan hätätilanteessa, jossa ei ole puhelinta, jolla soittaa ambulanssia, mutta ollaan kaukana muusta asutuksesta ja apua on saatava pikaisesti. Kukin teko tuomittakoon siis omassa viitekehyksessään."

"Toimistotarvikkeita olen vienyt kotiin hyvin vähäisessä määrin, itse asiassa vain pyöritettävän kynänteroittimen. Myöhemmin olisi yhden yksittäisen teroittimen palautus firmaan, jonka palveluksessakaan en enää ollut, tuntunut hassulta. Asia jäi kaivelemaan omaatuntoani."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat