Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sadekesä houkuttaa jumppiin ja kuntosaleille

Joillain kuntosaleilla asiakasmäärät ovat kesällä jopa kasvaneet kevääseen nähden

Kotimaa
 
Iisakki Härmä

Kesällä ei enää irtisanota liikuntakeskusten jäsenyyksiä entiseen malliin, kerrotaan neljästä suuresta kuntosali- ja ryhmäliikuntaketjusta.

Edelleen jatkuva kuntoilubuumi sekä viileä ja sateinen kesä ovat merkinneet monille saleille ennätyksellisiä kesän myyntimääriä. Joillain saleilla asiakasmäärät ovat jopa kasvaneet kevääseen nähden.

Artikkeliin liittyvät

Lady Line ja Easy Fit -ketjuista vastaavan Ab LL International Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Hannula kertoo seuranneensa ketjujen 56 salista tarkemmin kymmenen salin myyntiä. Niissä kuluva kesä on kasvattanut asiakasmääriä keskimäärin reilulla kymmenellä prosentilla, kun normaalisti kesät ovat olleet nollakasvun tai lievän notkahduksen aikaa.

Yleisesti ottaen kesäkuukaudet ovat liikuntakeskuksissa edelleen hiljaisempia kuin talven kuukaudet keskimäärin, mutta erot sesonkien välillä ovat viime vuosina kaventuneet.

"5–10 vuotta sitten kesäkuukausien volyymi tippui jopa 30–40 prosenttiin talveen nähden. Nyt suhde on enää noin 70 prosenttia. Kesän vilkkaus on pidemmällä aikavälillä kaksinkertaistunut", kertoo liikuntakeskusketju Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski.

Forever -kuntoklubien liiketoiminnan johtaja Olle Poutiainen kuvailee heinäkuuta kävijämäärien osalta jo aivan normaaliksi kuukaudeksi, vaikka tammikuun luvuista jäädään edelleen jälkeen.

"Meidän tavoitteemme on ollut saada ihmiset säännölliseen liikuntaan. Nyt voidaan sanoa, että siinä on onnistuttu. Ero koko ajan tasoittuu, kun aiemmin talvella ja kesällä oli valtava ero", hän toteaa.

Ero voi Poutiaisen mukaan olla enää vain siinä, että talvella salilla tai jumpassa käydään kolmesti viikossa, kun kesällä käyntikerrat vähenevät yhteen tai kahteen.

"Kulttuuri on muuttunut, ja ihmiset pitävät huolta itsestään koko ajan. Ehkä ihmiset myös mökkeilevät vähemmän ja pysyvät kesällä kotisijoillaan", Välikoski arvailee.

Sekä Fressi että Forever ovat saaneet heinäkuussa reilusti enemmän uusia asiakkuuksia kuin vuosi sitten heinäkuussa.

Sen sijaan Pohjoismaiden suurimmassa ketjussa Sats Elixiassa tämä kesä ei ole erottunut aiemmista kesistä, kertoo ketjun Suomen maajohtaja Anne Ketola.

"Kävijöitä on kyllä riittänyt. Näissä on kuitenkin eroja sen suhteen, sijaitseeko liikuntakeskus ison kaupungin keskustassa vai jonkun pienemmän kaupungin laitamilla", hän toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat