Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdyskuntapalvelun siirtomahdollisuutta käytetty vain kerran

Rangaistusta voisi siirtää Pohjoismaissa tuomitun kotimaan perusteella

Kotimaa
 

Suomessa tuomittu yhdyskuntapalvelu on voitu vuoden alusta lähtien siirtää pantavaksi täytäntöön toisessa Pohjoismaassa. Vastaavasti toisessa Pohjoismaassa tuomittu yhdyskuntapalvelu voidaan siirtää Suomeen. Tähän mennessä siirtomahdollisuutta Suomen ja muun Pohjoismaan välillä on käytetty vain kerran, kertoo Rikosseuraamuslaitos.

"Norjassa tuomittu yhdyskuntapalvelu siirrettiin Suomeen", kertoo lakimies Katja Ðogovic Rikosseuraamuslaitoksesta.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan uusia hakemuksia Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä ei ole vireillä.

Jos muussa Pohjoismaassa tuomittu yhdyskuntapalvelu suoritetaan Suomessa, yhdyskuntapalvelu pysyy sen mittaisena kuin se on toisessa maassa tuomittu. Suomessa yhdyskuntapalvelu on rikoslakiin sisältyvä rangaistus, johon voidaan tietyin edellytyksin tuomita enintään kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen sijasta.

Yhdyskuntapalvelua voidaan tuomita enintään 240 tuntia. Yhdyskuntapalvelu on vapaa-ajalla tehtävää palkatonta työtä. Palvelupaikkana voi olla esimerkiksi kunta tai jokin yhdistys.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan yhdyskuntapalveluun tuomittujen tavallisin rikos on viime vuosina ollut törkeä rattijuopumus.

Käytännössä Suomen ja muun Pohjoismaan välisen siirron perusteena voi olla esimerkiksi se, että tuomittu asuu vakituisesti Suomessa.

Vankeusrangaistuksen täytäntöönpanon siirtoja on Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä vuosittain noin sata. Niissä joko muussa Pohjoismaassa tuomittu vankeusrangaistus siirretään Suomeen tai Suomessa tuomittu vankeusrangaistus siirretään suoritettavaksi muuhun Pohjoismaahan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat