Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi EU-kansalaista anoi turvapaikkaa Suomesta

EU-kansalaisten hakemuksia pidetään yleensä perusteettomina

Kotimaa
 

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden joukossa on vuosittain myös joitakin Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaisia. Tammi–kesäkuussa heitä oli viisi: irlantilainen, britti, saksalainen ja kaksi virolaista.

"Näitähän on aina ajoittain. Usein hakemuksen taustalla on jonkinlaista harhaisuutta, eivät ne perusteet todellakaan ole olleet vakavia. Usein tapaukset ovat myös vähän sekavia", sanoo turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo Maahanmuuttovirastosta.

EU-kansalaisten on vaikea saada turvapaikkaa, sillä Suomi pitää kaikkia EU-maita turvallisina kansalaisilleen. EU-kansalaisten hakemuksia pidetäänkin yleensä perusteettomina, mutta hakemukset kuitenkin käsitellään.

Päätökset eivät ole julkisia, eikä yksittäisiä syitä EU-kansalaisten turvapaikanhakuun ole. Vuosina 2009–2010 nähtiin kuitenkin EU-kansalaisten hakusuma, kun turvapaikkaa anoi yli tuhat bulgarialaista. Tuolloin poliisi epäili, että joku järjesti etenkin romaneja maahan maksua vastaan.

Viime vuonna Suomesta anoi turvapaikkaa niin ikään viisi EU-kansalaista. Vuonna 2013 heitä oli seitsemän.

Revon mukaan turvapaikkahakemuksia saapuu myös muista turvallisiksi mielletyistä länsimaista, kuten Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Maahanmuuttoviraston mukaan Suomeen saapuu tällä hetkellä enemmän turvapaikanhakijoita kuin koskaan ennen. Suomesta anoi turvapaikkaa tammi–kesäkuussa kaikkiaan 2 642 ihmistä, kun koko viime vuonna heitä oli 3 651. Turvapaikanhakijoita saapuu etenkin Irakista ja Somaliasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat