Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari Aarnion puolustus: Syyttäjän todisteissa on aukkoja

Käräjäoikeudessa kiisteltiin jälleen "Pasilan miehen" teletunnistetiedoista

Kotimaa
 

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion puolustus esitteli tiistaina omia kirjallisia todisteitaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Puolustuksen mukaan syyttäjän todisteissa on aukkoja siltä osin, että Aarnion virkaliittymä ei aina paikannu samaan paikkaan kuin niin kutsutun Pasilan miehen liittymät. Syytteen mukaan Pasilan miehen puhelimet olivat olleet Aarnion hallussa ja niillä oli tehty hasiskauppaa.

Puolustuksen mukaan puhelimet taas olivat laajemmin huumepoliisin virkakäytössä.

Syyttäjä on aiemmin esittänyt todistelua siitä, että Pasilan miehen puhelimet ovat seuranneet Aarnion virkakännykän liikkeitä niin kutsuttujen tolppatietojen perusteella.

Puolustus puolestaan vetosi tapauksiin, jolloin Aarnion virkaliittymä ei ole paikantunut samaan tolppaan kuin jokin Pasilan miehen liittymistä.

Syyttäjän mukaan siinä ei ole mitään ihmeellistä, koska puhelimet voivat paikantua samalla alueella eri tolppiin. Syyttäjä huomautti myös, ettei ole todisteita siitä, että Aarnion virkakännykkä olisi samaan aikaan paikantunut jossain muualla Suomessa.

Puolustus kritisoi myös sitä, että syyttäjä ei ole selvittänyt, onko huumepoliisin muiden työntekijöiden kännyköitä paikantunut samoihin tolppiin.

Syyttäjä on vedonnut myös siihen, että Pasilan miehen puhelimissa ei ole tapahtumia niinä aikoina, kun Aarnio on ollut ulkomaanmatkoilla. Puolustus näytti selvitystä siitä, että vastaavia taukoja on ollut muinakin ajankohtina.

Aarnio on syytteessä muun muassa useista törkeistä huumausainerikoksista. Aarnio ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Oikeudenkäynti jatkuu jälleen ensi viikon tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat