Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi ruotsalaista vangittiin Jyväskylän mellakan vuoksi

Suomalaisten mellakkaan osallistuneiden vangitsemisesta päätetään tänään

Kotimaa
 

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi kaksi ruotsalaista Jyväskylän uusnatsimellakan vuoksi tiistaina iltapäivällä pidetyssä käsittelyssä.

25- ja 31-vuotiaat ruotsalaismiehet vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta ja pahoinpitelystä.

Tästä on kyse

 Suomen Vastarintaliike (SVL) järjesti mielenosoituksen Jyväskylässä lauantaina.

 Mielenosoitukseen osallistui noin 40 ihmistä.

 Mielenosoitus kärjistyi, kun osa marssijoista pahoinpiteli sivullisia.

 Poliisi otti kiinni 32 henkilöä epäiltynä väkivaltaisen mellakan järjestämisestä ja pahoinpitelystä.

Keski-Suomen käräjäoikeus käsittelee keskiviikkona poliisin esittämät vangitsemisvaatimukset pidätettynä olevien viiden suomalaisten osalta.

Kahta ruotsalaista ja viittä suomalaista esitettiin vangittavaksi lauantaina Jyväskylässä väkivaltaiseksi äityneen uusnatsien marssin takia.

Suomalaisten vangittaviksi esitettävien joukossa on Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) johtaja Juuso Tahvanainen sekä liikkeen propagandasivuston vastaava toimittaja Tomi Tiihonen.

Vangituista ruotsalaisista 31-vuotias mies pidätettiin Tukholmassa muiden Svenska Moståndsrörelsen -uusnatsijärjestön jäsenten kanssa viime helmikuussa ruotsalaisen iltapäivälehti Expressenin toimituksen edustalta. Expressenin mukaan heidän hallustaan löytyi veitsiä.

Mies on ruotsalaisen natsien toimintaa valvovan, vasemmistolaisen Researchgruppen-järjestön mukaan tuomittu mellakoinnista joulukuussa 2013 tapahtuneen mellakan yhteydessä sekä vahingonteosta mellakan jälkeen.

HS ei ole vielä voinut vahvistaa Researchgruppenin tietoja ulkopuolisesta lähteestä.

SVL:n mielenosoitukseen osallistui lauantaina Jyväskylässä noin 40 ihmistä.

HS:n tietojen mukaan heistä kymmenkunta oli saapunut mielenosoitukseen Suomen ulkopuolelta, pääosin Ruotsista.

Mielenosoitus sujui aluksi rauhallisesti, mutta marssin lopuksi uusnatsit hyökkäsivät jyväskyläläisen miehen ja hänen seurueensa kimppuun.

Seurueessa oli kaksi miestä ja nainen. Ainakin toinen miehistä oli uusnatseille entuudestaan tuttu, sillä liikkeen jäsen puukotti häntä Jyväskylän kirjastossa tammikuussa 2013.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) arvioi maanantaina, ettei SVL:n olemassaololle ole oikeutusta.

"Jos järjestön tavoitteena ja toimintatapana on väkivaltainen toiminta ja toisten ihmisten vahingoittaminen, niin silloin järjestön olemassaolo ei ole oikeutettua", Sipilä linjasi A-studio-ohjelmassa, kun häneltä kysyttiin, pitäisikö Suomen Vastarintaliikkeen saada olla laillinen.

 

Ruotsin uusnatsit laajentavat toimintaansa
Ulkomaat A 25

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat