Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ville Niinistö pohtii jo välikysymystä

"Hallitukselle kaikki arvot ovat kaupan", suomii vihreiden puheenjohtaja

Kotimaa
 

"Tämä on surullinen päivä suomalaiselle demokratialle", sanoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö. Fennovoiman ydinvoimalan takana on nyt 60 prosentin ylittävä kotimainen omistus, mutta Niinistön mukaan hallituksen häpeällisen toiminnan seurauksena.

"Hallitukselle kaikki arvot ovat kaupan. On joustettu aikarajasta, jonka eduskunta asetti ja jonka piti olla elinkeinoministeri Olli Rehnillekin (kesk) sitova."

Niinistö sanoo, että sanansa on syönyt paitsi hallitus, myös Fortum, joka osallistuu hankkeeseen vaikka vesivoimakauppaa ei tullut. "Rehn on käynyt nöyristelemässä Moskovassa", Niinistö jatkaa hallituksen mätkimistä.

Hän sanoo, että pisteitä ei tullut myöskään Migrit-kuviosta. Fennovoima löysi omistajaksi kesäkuun loppuun mennessä kroatialaisen Migritin, jonka takaa myöhemmin paljastui venäläisomistusta.

"Hallitus pelasti lisäaikaa tällä bulvaanilla. Ja nyt hallitus palkitsee Fennovoiman. Häpeällistä."

"Ydinvoima, idänsuhteet ja Rosatomin toiveet menivät edelle."

Niinistö lupaa nostaa asian eduskunnassa syksyllä esille. "Harkitsen välikysymystä", hän sanoo. Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson pitää välikysymystä harkitsemisen arvoisena, mutta ei vielä lupaa ryhmänsä mukaantuloa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki toteaa, että myös hän voi harkita välikysymystä.

Henriksson kääntyi ydinvoiman vastustajaksi Fukushiman onnettomuuden jälkeen.

Niinistöä kiinnostaa, miksi Fortum muutti mieltään eli tuli hankkeeseen mukaan, vaikka vesivoimakauppaa venäläisten kanssa ei syntynyt.

"Miksi Rehn kävi Moskovassa, kuka on painostanut Fortumia?"

Henrikssonin mielestä valtioneuvoston ei pitäisi myöntää Fennovoimalle rakennuslupaa. Hänen mukaansa prosessi kotimaisuusasteen lisäämiseksi ei ole ollut vakuuttava, koska hallitus on pelannut lisäaikaa kroatialaisyritys Migritin väliintulolla.

"Projektin vahva venäläinen vaikutus on myös kysymysmerkki tässä geopoliittisessa tilanteessa. Venäläinen vaikutusvalta suomalaiseen energiahuoltoon ei saisi nousta suuremmaksi", Henriksson sanoo.

"Mielestäni hanke ei ole Suomen kokonaisedun mukainen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat