Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toistasataa osoitti mieltä Fennovoimaa vastaan

"Ydinvoimalahanke on saanut lähes farssin piirteitä"

Kotimaa
 
"Putinin kätyrit", huusivat Fennovoimaa vastustavat mielenosoittajat
"Putinin kätyrit", huusivat Fennovoimaa vastustavat mielenosoittajat
Mielenosoittajat kokoontuivat Valtioneuvoston linnan edustalle osoittamaan mieltä Fennovoiman ydinvoimahanketta vastaan. Toimittaja: Hannes Nissinen, kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu.

Toistasataa mielenosoittajaa saapui torstaina Valtioneuvoston linnan eteen osoittamaan mieltä Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastaan.

Senaatintorilla joukko suojapukuihin pukeutuneita aktivisteja esitti syövänsä ydinvoimalaonnettomuuksien jäljiltä vaurioituneita elintarvikkeita.

Luonnonsuojeluliitto on yksi mielenosoituksen järjestäjistä. Sen toiminnanjohtaja Leo Stranius kertoo suhtautuvansa erittäin kriittisesti ydinvoimalahankkeeseen.

"Hanke on saanut lähes farssin piirteitä, jotka uhkaavat jopa oikeusvaltion periaatteita. Eihän tällä tavalla voida Suomessa näin isoja hankkeita edistää."

"Fennovoima on omiaan estämään sitä vihreän talouden ja uusiutuvien energialähteiden vallankumousta, joka maailmalta vyöryy ja joihin meidän pitäisi olla mukana panostamassa."

Ruotsin Luulajasta kotoisin oleva Ronja Eränen kertoo saapuneensa paikalle poikaystävänsä Andreas Kuurnen kanssa. Hän sanoo, ettei halua ydinvoimalaa "meren toiselle puolelle".

"Olen kuullut vain negatiivisia asioita Fennovoimasta, enkä tiedä ketään, joka kannattaisi sitä. Jos jokin onnettomuus tapahtuisi, sijaitsemme todella lähellä. Olemme myös huolissamme sen vaikutuksista Perämereen."

Mielenosoittajat häädettiin poliisin toimesta Valtioneuvoston linnan rappusilta, kun valtioneuvoston kokous alkoi yhdeltä iltapäivällä.

Yhteensä mielenosoitus keräsi odotettua vähemmän ihmisiä. Tapahtumaan oli sosiaalisessa mediassa ilmoittautunut noin kahdeksansataa ihmistä, kun taas paikalla oli kerralla enintään kaksisataa.

Fennovoiman ydinvoimalahanke nytkähti keskiviikkona eteenpäin, kun valtion energiayhtiö Fortum ja rakennusliike SRV kertoivat lähtevänsä siihen mukaan. Osallistumiset toteutetaan Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n kautta.

Järjestelyjen jälkeen voimalan kotimainen omistus on Fennovoiman mukaan 65,1 prosenttia. Valtion asettaman rakentamisehdon mukaan osakepääomasta 60 prosenttia on oltava peräisin EU- tai Efta-maista. Takarajaksi tämän toteuttamiselle asetettiin tämä päivä.

Voimalaitoksen toimittaa venäläinen Rosatom, joka omistaa vähemmistön Fennovoimasta.

Vuosien varrella moni kotimainen rahoittaja ehti vetäytyä hankkeesta. Keskiviikkona elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) totesi valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa, että Fennovoiman esittämä omistajaehdokas, kroatialainen energiayhtiö Migrit ei kelpaa voimalan omistajaksi.

OIKAISU (HS 8.8.2015): Osassa perjantain 7.8. Helsingin Sanomia oli virheellisesti mainittu Leo Straniuksen titteliksi Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja. Todellisuudessa hän on järjestön suojelupäällikkö.

Terhi Liimu HS
Ihmiset osoittivat mieltä Fennovoimaa vastaan Senaatintorilla ja valtioneuvoston linnan edustalla Helsingissä.
Ihmiset osoittivat mieltä Fennovoimaa vastaan Senaatintorilla ja valtioneuvoston linnan edustalla Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat