Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini puoltaa Fortuminkin ydinvoimalaa

Kotimaa
 

Ulkoministeri Timo Soini (ps) ei pidä valtionyhtiö Fortumin mukaan menoa Rosatom-vetoiseen Fennovoiman ydinvoimalaan nöyristelynä. Hän nauraa sille, että tapausta on jo tulkittu suomettumiseksi.

Soini on iloinen siitä, että ydinvoimala voi nyt saada rakennusluvan. Migrit Energijan kuvion hän vain kuittaa lisäajan saamisena kotimaisen omistajuuden etsimisessä. Tyylipisteitä Soinilta ei kiepautuksesta heru.

"Migrit oli rimanalitus. Lopputulos on hyvä."

Hän kannattaa lämpimästi Fennovoiman ydinvoimalaa. Soini aikoo myös painaa jaa-nappia, jos Fortum tekee Loviisan voimaloita korvaavasta yksiköstä esityksen, johon on yksityinen rahoitus. "Ei Suomi tuulimyllyillä pyöri."

Valtion tukea hän ei ydinvoimaloille antaisi niin kuin ei takuuhintatukea tuulivoimallekaan. Energiantuotannon pitää olla markkinaehtoista.

"Puolestani voi kulkea vaikka propelli päässä ympäriinsä ja myydä siitä tulevaa sähköä jos se kannattaa, mutta en kannata sitä että yhteiskunta subventoi tuotantoa pysyvällä tavalla."

Venäjän kanssa tuli pieni välirikko, kun pakotteiden takia venäläinen valtuuskunta ei päässyt Helsingin Etyj-kokoukseen.

Soini sanoo, että kritiikki ei kohdistunut häneen. Asiasta oli presidentillä vahvistetun ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan päätös.

"Me noudatimme sitä linjaa ja toimimme sääntöjen mukaan. Siitä pahastuttiin, mutta jos olisi tehty toisin, olisi sanottu että olemme rähmällään."

Ulkoministeri toivoo, että Itä-Ukrainassa alas ammutun lentokoneen tapaus selvitetään. Venäjää hän ei kuitenkaan suoraan halua arvostella.

"He eivät halua malesialaiskonetta tutkia, veto-oikeudesta he eivät luovu."

"Krimin pakkoliittämisestä tämäkin traaginen tapahtuma alkoi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat