Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuntojen vuokrat nousevat koko maassa

Vantaalla ja Lahdessa vuokrissa on liki viiden prosentin kasvu

Kotimaa
 

Asuntojen vuokrat ovat nousseet koko maassa 3,2 prosenttia, selviää Tilastokeskuksen tuoreista luvuista.

Huomattavaa muutos on valtion tuella rakennetuissa vuokra-asunnoissa. Niissä vuokrat ovat nousseet viime vuoden toisesta neljänneksestä koko maassa 3,6 prosenttia.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat kohonneet 2,8 prosentin tahdilla.

Suurin muutos on tapahtunut Vantaalla ja Lahdessa, joissa vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat kohonneet 4,6 prosenttia.

"Lahdesta on viimeisen 20 vuoden kuluessa tullut Helsingin nukkumalähiö. Koska ydinkeskustassa on valtavan kallista asua, asuntoa haetaan ympäriltä alueelta, joka jatkuvasti laajenee kauemmaksi", sanoo Ilkka Lehtinen Tilastokeskuksesta.

Kalleimpia vuokria maksetaan Helsingissä, jossa keskimääräinen vuokra vapaarahoitteisilla markkinoilla asuinneliötä kohden on 17,6 euroa. Koko maassa keskimääräinen vuokra neliötä kohden on 10,9 euroa.

"Pääkaupunkiseutu on nyt ainoa aito vuokramarkkina-alue, jossa kysyntä ylittää reilusti tarjonnan."

Parhaillaan eletään vuoden vilkkainta aikaa vuokra-asuntomarkkinoilla. Pääkaupunkiseudulla tilanne on tänäkin vuonna hankala. Vuokrat ovat alkaneet nousta nopeammin Pohjois- ja Itä-Helsingissä kuin Etelä-Helsingissä.

Vuokraturvan mukaan etenkin Espoossa ja Vantaalla vapaarahoitteisten asuntojen markkinoilla vanhojen vuokrasopimusten vuokrat lähestyvät nyt solmittavia vuokrasopimuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat