Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turku osoitti mieltään kahdesti lauantaina

Turussa rasismia vastaan mieltään osoittaneet korostivat, etteivät he vastusta perussuomalaisia

Kotimaa
 
Meillä on unelma -tapahtuman järjestäjät: Anarkistit ja perussuomalaiset ovat tervetulleita
Meillä on unelma -tapahtuman järjestäjät: Anarkistit ja perussuomalaiset ovat tervetulleita
Perussuomalaisten puoluekokouksen toritapahtuma Turussa peruttiin väkivallan pelossa. Meillä on unelma -mielenosoituksen järjestäjät Mikko Kuusto ja Panda Eriksson uskovat, että kaupungin oma rasisminvastainen mielenosoitus sujuu rauhallisesti. toimittaja: Heidi Asplund, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

"Meillä on unelma! Elää ilman pelkoa", huutaa tuhatpäinen yleisö Turun Kauppatorilla lauantaina iltapäivällä. Mukana huutamassa oli mielenosoituksen järjestäjien mukaan yli 4 000 ihmistä.

Samaan aikaan Suomen toiseksi suurin eduskuntapuolue, perussuomalaiset piti puoluekokoustaan alle kilometrin päässä Logomossa.

Turun Kauppatorilla pidetty tapahtuma oli jatkoa Helsingissä kaksi viikkoa aiemmin järjestetylle 15 000 ihmisen suurmielenosoitukselle, joka sai alkunsa perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen taistelujulistuksesta monikulttuurisuutta vastaan.

Turun mielenosoituksen järjestäjät eivät päässeet itse Helsinkiin, joten he päättivät pitää oman mielenosoituksensa.

"Luulimme, että pitäisimme rannalla pienen mielenilmauksen kaveriemme kanssa, mutta toisin kävi", nauroi Panda Eriksson.

Myös perussuomalaisten piti järjestää puoluekokouksen yhteydessä oma toritapahtumansa. Puolue perui kuitenkin torikokouksen "vasemmiston ja oikeiston aktivoitumisen" vuoksi.

Meillä on unelma -mielenosoituksen järjestäjät muistuttivat ennen tapahtuman alkua, ettei tapahtuma kuitenkaan ole perussuomalaisia, vaan rasismia ja vihapuhetta vastaan sekä monikulttuurisuuden puolesta.

Poliittinen väri oli tapahtumassa kuitenkin vahvasti läsnä. Mukana olivat muun muassa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, tuore vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson ja Sdp:n Nazima Razmyar. Heidän lisäkseen mieltä oli osoittamassa myös liuta turkulaisia taitelijoita.

Turkulaiset tuntuivat olleen itsekin yllättyneitä siitä, kuinka paljon mielenosoitukseen saapui väkeä.

"Hienoa, että porukkaa on tullut näin paljon. Puheet ovat olleet hyviä. Ne saavat todella ajattelemaan", Ilham Palani kehui.

Puheiden aikana moni pyyhki silmäkulmiaan.

"Täällä on upea tunnelma, välillä vähän liikuttavakin", totesi paikalle saapunut Jouni Elomaa.

Elomaalle oli tärkeää tulla osoittamaan mieltään monikulttuurisen Suomen puolesta.

"Monikulttuurisuus on tosiasia, jota meidän ei kannata kieltää", hän totesi.

Ruotsista Suomeen muuttanut Saara Klingstedt kantoi "Minä olen unelma" -kylttiä.

"En ymmärrä, miten voin olla jollekin painajainen. En ole mikään hirviö, vaan opiskelija, joka elää omaa elämäänsä."

Klingstedtille oli itsestäänselvyys tulla paikalle vastustamaan rasismia.

"Joillekin rasismi on teoreettista ja he vain sylkevät vihaa suustaan. Minulle maahanmuuttajana tämä on henkilökohtaista", hän huomautti.

Hän saapui ystävänsä kanssa paikalle, koska uskoo tasa-arvoon. Ystävykset innostuivat ihmettelemään, miten kukaan voi luulla, että Suomi pärjäisi ilman maahanmuuttajia.

"Mielestäni on tärkeää, että Suomessa asuu muitakin kuin vain suomalaisia. Myös ulkomaiset edustavat tätä maata, ja kaikkien pitäisi voida elää täällä turvallisesti", sanoi Saara Aftab.

Meillä on unelma -tapahtuman jälkeen Kauppatorille kerääntyi anarkistien koolle kutsuma mielenosoitus. Siihen osallistui noin sata ihmistä.

Kulkue kulki poliisin saattelemana Rautatientorille. Poliisi kiitteli molempien mielenosoitusten sujuneen rauhallisesti.

Heidi Asplund HS
Turku

Jukka Gröndahl HS
Noin sata ihmistä osallistui anarkistien mielenosoitukseen Turussa. Mielenosoituskulkue kulki Kauppatorilta Rautatientorille. Poliisi valvoi mielenosoituskulkuetta.
Noin sata ihmistä osallistui anarkistien mielenosoitukseen Turussa. Mielenosoituskulkue kulki Kauppatorilta Rautatientorille. Poliisi valvoi mielenosoituskulkuetta.
Tuhannet vastustivat rasismia Turussa lauantaina.
Tuhannet vastustivat rasismia Turussa lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat