Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurokriittisyys nosti päätään Turussa

Euroeron kannattajat saivat edustajansa perussuomalaisten johtajistoon

Kotimaa
 
Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo: Kreikan euroero on vielä mahdollinen
Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo: Kreikan euroero on vielä mahdollinen
Kreikan ero eurosta on vielä mahdollinen, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskunnan suuren valiokunnan jäsen Simon Elo. Hän muistuttaa, että neuvottelut Kreikan kolmannesta tukipaketista ovat vielä kesken, eikä niiden onnistuminen ole varmaa. Suomen olisi Elon mukaan myös parempi olla euron ulkopuolella, mutta ero olisi mahdollinen vain, jos koko rahaliitto hajoaa. toimittaja: Jaana Savolainen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini puolustaa Kreikan tukemista Euroopan turvallisuudella.

"Kreikka on Nato-maa. Turkin ja Syyrian rajalla sekä Balkanilla on epävakaista. Kreikan talous ei voi ajautua sellaiseen epävakauteen, jolla olisi turvallisuuspoliittisia vaikutuksia", Soini sanoi Turussa sunnuntaina puoluekokouksen yhteydessä pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Perussuomalaisten puoluejohto on viime aikoina saanut selittää puolueen EU-linjaa jäsenilleen hallitukseen menon jälkeen.

Turun 20-vuotisjuhlakokouksessa viikonloppuna eurokriittisyys nosti päätään, kun puolueen puheenjohtajistoon nousi perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen. Hän ajaa Suomen euroeroa ja vaatii puolueelta kriittisempää EU-linjaa.

"Se on hyvä, että nuorilla miehillä riittää räväköitä ehdotuksia. Niin minäkin urani aloitin 1989. Pitää tuulettaa", Soini kommentoi Tynkkysen avauksia.

Tynkkynen linjasi heti valintansa jälkeen, että hän haluaa perussuomalaisista ensimmäisen eduskuntapuolueen, joka ajaa Suomelle itsenäistä rahapolitiikkaa.

"Perussuomalaisten puoluekenttä on muuttumassa tällä hetkellä hyvin EU-kriittiseen suuntaan ja se on hyvin myönteinen kehitys. Siinä mielessä valintani ei ollut yllätys", Tynkkynen sanoo.

Tuore varapuheenjohtaja Tynkkynen haluaa Suomen mahdollisimman pian irti eurosta.

"Meidän täytyy irrottautua nyt euroalueesta. On täysin selvää, että integraatio EU:ssa tulee vain syvenemään ja menemme kohti liittovaltiota."

Tynkkysen mukaan Suomen päätösvalta pienenee koko ajan.

"Ranskan presidentti on jo esittänyt, että eurolle pitää tulla oma parlamentti, budjetti sekä hallitus."

Tynkkysen mielestä vaarana on, että perussuomalaiset myötäilevät hallituksessa liikaa.

"Meidän täytyy nyt pysyä omien hallituskirjaustemme takana. Emme voi antaa periksi ja antaa muille puolueille signaalia, että meitä voi vedättää. Suomen vastuut eurokriisissä eivät voi kasvaa."

Perussuomalaiset ovat hallituksessa sitoutuneet tukemaan euron vakautta. Samaan aikaan puolueväki ja puoluejohtokin arvostelevat rahaliittoa voimakkaasti.

"Puolueen linja on se, ettei eurossa voida olla mihin hintaan hyvänsä. Mutta jos Suomi yksin marssisi eurosta ulos, se aiheuttaisi meille suurta epävarmuutta", eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi.

Sen sijaan ne maat, jotka eivät noudata rahaliiton sääntöjä, pitäisi perussuomalaisten näkemyksen mukaan voida erottaa väliaikaisesti eurosta.

"Hallituksen alkukesästä ajama linjaus Kreikan väliaikaisesta erosta vastaa täysin meidän ajattelua", Sampo Terho sanoi.

Puolueen linjaus on silti se, ettei rahaliiton kehittymistä kohti liittovaltiota voida hyväksyä.

Euroero ei puolueen linjan mukaan ole ajankohtainen ennen kaikkea siksi, että kansan enemmistö ei olisi sen takana.

"Ei ole realistista, että Suomi omilla toimilla eroaisi eurosta. Tilanne voi tulla eteen, jos koko rahaliitto hajoaisi", kansanedustaja ja eduskunnan suuren valiokunnan jäsen Simon Elo sanoi.

"Sen sijaan Kreikan euroero on edelleen mahdollinen, koska neuvottelut kolmannesta tukipaketista ovat kesken ja tulos on hyvin epävarma", Elo lisäsi.

Reetta Heiskanen HS
Jaana Savolainen HS
Turku

Jukka Gröndahl HS
Sebastian Tynkkynen valittiin perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajaksi lauantaina.
Sebastian Tynkkynen valittiin perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajaksi lauantaina.
Soini: "Puolueella ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa"
Soini: "Puolueella ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa"
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvioi sunnuntaina, että vaikka puolueen sisältä kuuluu entistä EU-kriittisempiä ääniä ja puolue on sitoutunut hallitusvastuuseen, puolueen periaatteet eivät muutu. "Puolue ei ole luopunut yhdestäkään periaatteesta eikä puolueohjelman noudattamisesta", hän sanoi. toimittaja: Reetta Heiskanen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen
Sampo Terho: Perussuomalaiset ovat sitoutuneet puolustamaan euron vakautta
Sampo Terho: Perussuomalaiset ovat sitoutuneet puolustamaan euron vakautta
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan puolue ei ole siirtymässä eurokriittisempään suuntaan, vaikka puoluekokous valitsi lauantaina puolueen puheenjohtajistoon Suomen euroeroa ajavan Sebastian Tynkkysen. Puolue on eurokriittisyydestä huolimatta sitoutunut noudattamaan hallitusohjelmaa ja omia ohjelmiaan, Terho sanoo. ”Tällä hetkellä olemme sitoutuneet hallituksessa työskentelemään euron vakauden puolesta.” toimittaja: Jaana Savolainen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen
Elokuu 2015: Tynkkynen: "Valintani on selkeä signaali puoluejohdolle"
Elokuu 2015: Tynkkynen: "Valintani on selkeä signaali puoluejohdolle"
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, 26, valittiin perussuomalaisen puolueen varapuheenjohtajistoon lauantaina. Tynkkynen edustaa puolueessa kriittistä EU-linjaa ja ajaa Suomeen itsenäistä rahapolitiikkaa. Video on julkaistu alun perin 9. elokuuta 2015 toimittaja: Reetta Heiskanen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat