Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sienet voi säilöä kuivaamalla

Sieniä voi kuivata sienikuivurilla tai vaikkapa saunan lauteilla

Kotimaa
 

Sienten keräysastiana kannattaa käyttää aina koria. Muovipussissa sienet saattavat nahistua ja mennä huononnäköisiksi, muistuttaa kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja Uudenmaan Martoista.

Tärkeä väline on myös sieniveitsi, jolla saa leikattua huonot kohdat pois jo metsässä.

"Veitsen käyttö säästää aikaa myöhemmin puhdistamisessa. Veitsen toisessa päässä olevalla harjalla voi lisäksi putsata mullat pois saman tien."

Ruokasienten säilömisessä on tärkeää erottaa myrkylliset sienet myrkyttömistä. Myrkylliset sienet, kuten korvasieni, ja kitkerät rouskut tulee ryöpätä ennen käyttöä ja säilömistä.

Muiden ruokasienten pidempään säilömiseen Liinaharja suosittelee kuivaamista. Se on myös sienten ravintoarvojen säilymisen kannalta paras säilöntätapa.

Kuivaaminen onnistuu helposti sienikuivurilla. Myös vaihtoehtoisia kuivaustapoja löytyy runsaasti. Yksi tapa on kuivattaa sienet uunissa alhaisessa noin 40 asteen lämpötilassa. Yhtä lailla sieniä voi kuivata esimerkiksi vaatteidenkuivauskaapissa, sanomalehdillä peitetyillä saunan lauteilla tai kylpyhuoneen lämmitetyllä lattialla.

"Sieni on kuiva, kun se ei tunnu enää nahkealta ja rusentuu kädessä. Kuivatut sienet voivat säilyä kuivassa ja viileässä ympäristössä peltipurkkiin säilöttynä vuosia", Liinaharja kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat