Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Lindtmanin terveiset hallitukselle: Perukaa leikkaukset

Kotimaa
 

Oppositiopuolue Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman lähetti tiistaina valtiovarainministeri Alexander Stubbille (kok) kolme pointtia tuleviin budjettineuvotteluihin.

"Perukaa työllisyysmäärärahojen leikkaukset. Kun työttömyys kasvaa, on tuhoisaa leikata työllisyysmäärärahoista", Lindtman sanoi.

Lindtman muistutti, että hallitus aikoo leikata työllisyysmäärärahoja 50 miljoonaa euroa ensi vuonna ja 113 miljoonaa euroa koko hallituskauden aikana.

"Siteeraan suuresti kunnioittamaani Lauri Ihalaista: Tässä ei ole mitään järkeä!"

Lisäksi hän vaati perumaan koulutukseen kohdistuvat leikkaukset. "Tänään 60 000 ekaluokkalaista aloittaa koulutiensä säästöpaineiden alla. Ryhmäkoot on jouduttu paisuttamaan äärimmilleen monissa kunnissa. Julkisuudessa olleiden arvioiden mukaan Suomessa on ensi vuonna tuhat opettajaa vähemmän hallituksen toimien takia", Lindtman sanoi.

Kolmantena pointtina Lindtman vaati myös hyvätuloisten laittamista maksumiehiksi taloustalkoissa.

Suurituloisten osallistuminen taloustalkoisiin ei Lindtmanin mukaan voi perustua vapaaehtoisuuteen. Hän vaati veropolitiikan muutosta, mutta jätti sanomatta, miten suurituloisten verotusta pitäisi kiristää.

Lindtman puhui Sdp:n eduskuntaryhmän työvaliokunnan kokouksessa Jyväskylässä.

Jaana Savolainen HS
Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat