Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autoon jätetyn koiran tapaus ei rikos

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Kouvola. Heinäkuun alussa Kouvolassa tapahtuneeseen koiran kuolemaan ei liity rikosta, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo. Koira kuoli lämpimänä päivänä 3. heinäkuuta autoon kauppakeskus Veturin parkkipaikalle. Poliisi tutki asiaa eläinsuojelurikoksena.

Koiralle tehtiin elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa ruumiinavaus. Poliisin mukaan eläinlääkäri totesi, että koiralla oli erittäin vaikea-asteisia synnynnäisiä hengitystien rakennevaurioita, jotka estivät koiran normaalin lämmönsäätelyn ja altistivat eläimen sydämen toimintavajaukselle. Käytännössä koira on ollut jatkuvassa hengenvaarassa jo huoneenlämmössä tai rasituksessa.

Poliisin selvityksen mukaan koiralle oli jätetty autoon ilmanvaihtolaitteet puhaltamaan ja kierrättämään ilmaa, sille oli jätetty raikasta vettä ja ihminen seuraksi, joka piti koiraa välillä auton ulkopuolella varjossa.

Asiaa tutkittiin eläinsuojelurikoksena, mikä on rikos vain silloin, kun rikoksena teko on tahallista toimintaa tai törkeää huolimattomuutta. Poliisin selvityksen mukaan Kouvolan tapauksessa ei ollut tällaista tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta, koska koiran oleskelu autossa oli tehty niin siedettäväksi kuin mahdollista.

Poliisi on lopettanut asian tutkimisen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat