Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi varoittaa yrityksiä indentiteettihuijareista

Kotimaa
 

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa yrityksiä uudenlaisista nettihuijauksista.

Poliisin mukaan iso suomalainen yritys oli vastikään joutunut huijausyrityksen kohteeksi, kun yhtiön johtohenkilön nimissä oli lähetetty sähköpostilla tilisiirtopyyntö yrityksen laskutuksesta vastaavalle henkilölle.

Rikoskomisario Juha Tuovinen kertoo, että erikoisen huijausyrityksestä teki sen kaksiosaisuus.

Kun laskutuksesta vastaava henkilö vastasi viestiin ja kysyi tilisiirtoon tarvittavia tietoja, viesti ohjautui huijaajan sähköpostiin. Huijari lähetti johtohenkilön nimissä toisen viestin, jossa olivat tiedot tilisiirtoa varten.

Viesteissä lähettäjätiedot oli saatu näyttämään siltä, että johtohenkilö olisi lähettänyt viestit virallisesta työsähköpostiosoitteestaan. Viestit oli kuitenkin lähetetty ulkomailta.

Tuovinen uskoo, että identiteettivarkaudet lisääntyvät jatkossa varmasti. Itä-Uudenmaan poliisin tietotekniikkarikostutkinnan selvityksen mukaan tämäntyylinen huijaus on kohdistettu jo useampaan yritykseen, mutta yritykset eivät ole tehneet asiasta rikosilmoitusta.

Yritys voi suojautua tietoturvahyökkäyksiltä päivittämällä ja tehostamalla tietoturvansa.

Mahdollisista tietoturvariskeistä ja jo havaituista uhista kannattaa myös kertoa yhtiössä sisäisesti mahdollisimman pian.

Yritysten kannattaa tarjota henkilöstölle tietoturvakoulutusta, jonka tavoitteena on pitää henkilöstön tietoturvaosaaminen ajantasaisena. Henkilöstön tulisi siis itse ainakin jossain määrin tunnistaa huijaukset sekä osata varoa ja myös varoittaa esimerkiksi epäilyttävistä sähköposteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat