Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio: Rikollisjengi on hasistynnyrijutun takana

Aarnion mukaan United Brotherhood liittyy hasistynnyrin salakuljetukseen

Kotimaa
 
Jari Aarnio
Jari Aarnio

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion mukaan United Brotherhood -rikollisryhmä oli koko hasistynnyrijutun taustalla. Oikeudessa käytiin keskiviikkona läpi kahteen Loviisaan saapuneeseen hasistynnyriin liittyviä todisteita.

Loviisan tynnyrit salakuljetettiin Suomeen toukokuussa 2011. Aiemman lainvoimaisen tuomion mukaan eräs UB:n jäsen oli vastaanottamassa kahta muuta tynnyriä, mutta Aarnion mukaan UB oli myös Loviisan tynnyreiden takana.

Aarnion mukaan huumepoliisi oli saanut keväällä 2011 tietolähdetiedon, jonka mukaan eräällä UB:n jäsenellä oli paljon hasista myynnissä.

Aarnion mukaan UB:n korviin kantautui jotain kautta, että poliisi tiesi asiasta. Tämä johti siihen, että UB lähetti toukokuussa Hollannista Suomeen kaksi testitynnyriä, joissa ei todellisuudessa ollut hasista, Aarnio sanoi.

Aarnion mukaan toimitus tehtiin myös uuteen osoitteeseen testin vuoksi. Aarnion mukaan UB:n silloinen johtohahmo Keijo Vilhunen matkusti Hollantiin niihin aikoihin, kun rahtiyhtiölle ilmoitettiin osoitteen muuttumisesta. "Kaikki linkittyy tavalla tai toisella tähän UB-porukkaan."

Kun syyttäjä kysyi, oliko Vilhunen Aarnion mielestä tynnyreiden takana, Aarnio vastasi, että "ei tää sitä tietystikään tarkoita" tai ettei asiasta ainakaan ole näyttöä.

Vilhunen ei ole syytteessä Loviisan tynnyreistä, vaan kahdesta muusta tynnyristä. Loviisan tynnyreistä on aiemmin tuomittu Raine Sievälä, joka ei ole UB:n jäsen.

Aarnio antoikin ymmärtää, että Sievälä olisi huumepoliisin mielestä syytön. Aarnion mukaan asiaan viittasi useat seikat. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa siihen, oliko jotain sellaista näyttöä, miksi Sievälän tuomio pitäisi purkaa.

Myös Sievälä oli matkustanut Hollannissa keväällä 2011. Aarnio kertoi, että Sievälä oli kertonut huumepoliisille matkojen liittyneen naisystävän tapaamiseen ja huumepoliisi oli varma, ettei Sievälä järjestellyt Hollannissa huumekauppoja.

Syyttäjän mukaan salakuljetuksen takana oli Aarnio itse. Aarnio, Vilhunen ja muut syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat