Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Kotona olisi pitänyt olla enemmän"

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

"Joskus sen pienen lapsen vienti hoitoon turvaa perheen taloudellista tilannetta niin, että rahaan liittyvältä stressiltä ja jopa riidoilta vältytään."

 

"Vaikka käymme puistossa, luemme ja piirrämme, en pysty aktivoimaan esikoista niin paljon kuin päiväkodissa tehdään. Usein kotipäivinä lapsen tulee myös katsottua liikaa televisiota, kun pitää varmistaa, ettei energinen kaksivuotias vaaranna itseään sillä aikaa, kun esimerkiksi imetän. Siitäkin tulee tietenkin huono omatunto."

 

"Halusimme hoitaa lapset itse kotona esikouluikäiseksi saakka. Se tarkoitti sitä, että paremmin palkattu eli äiti kävi töissä ja isä oli koti-isänä. Lapsilla on aina ollut aikuinen kotona läsnä, vienyt harrastuksiin."

 

"Koska olemme molemmat määräaikaisissa työsuhteissa, emme uskalla riskeerata työpaikkojamme jäämällä kotiin vanhempain- ja isyysloman päätyttyä."

 

"Lapsen isä olisi halunnut jäädä kotiin jo osaksi vanhempainvapaata, mutta hänen työnantajansa ei suhtautunut ajatukseen kannustavasti."

 

"Lasten kotihoito varsinkin on asia, jota yleinen mielipide näyttää suosivan, ja naiset kantavat syyllisyyttä lastensa laittamisesta huonomaineisiin päiväkoteihin. Isien vastuuta lastenhoidosta ei pahemmin peräänkuuluteta. Yleisessä keskustelussa se on kärjistetysti aina äiti, joka tekee valinnan jäädä työelämästä pois hoitamaan lasta tai vie lapsen hoitoon."

 

"Mielestäni pitäisi olla kysymys pienen lapsen hoitopäivän pituudesta sen sijan, että puhutaan lyhennetystä työajasta. Itse olen järjestänyt lapsilleni lyhyehkön hoitopäivän siten, että mies menee myöhemmin töihin ja vie lapset päiväkotiin. Itse menen töihin klo 6 kieppeillä ja pääsen hakemaan lapseni hieman klo 15 jälkeen."

 

"Olen vasta lasten kasvettua tiedostanut oman merkitykseni ja että kotona heidän kanssaan olisi pitänyt olla enemmän, kun he olivat pieniä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat