Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islamin suosio ohitti ortodoksisen uskonnon

Kotimaa
 

Islamin opetukseen osallistuu peruskouluissa nyt enemmän oppilaita kuin ortodoksisen uskonnon opetukseen.

"Kyseessä on hyvin uusi ilmiö, muutos on tapahtunut valtakunnallisesti muutaman viime vuoden sisällä, mutta pääkaupunkiseudulla jo aikaisemmin", sanoo opetusneuvos Pekka Iivonen Opetushallituksesta.

Sekä islamin että ortodoksisen uskonnon opetukseen osallistuvien oppilaiden määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina.

Iivonen arvioi, että islamin opetukseen osallistuvien osuus ylittää pian kaksi prosenttia perusopetukseen osallistuvista oppilaista.

Alueelliset erot ovat suuria. Suurissa kaupungeissa suurempi osa oppilaista osallistuu elämänkatsomustiedon opetukseen kuin maaseudulla ja pääkaupunkiseudulla opetetaan enemmän islamia kuin muualla maassa.

Ortodoksisen uskonnon opetukseen osallistutaan runsaimmin Itä-Suomessa.

Elämänkatsomustiedon oppilasmäärä on kasvanut kuitenkin viime vuosina valtakunnallisesti eniten, mutta Iivonen muistuttaa, että kaikki muutokset ovat olleet valtakunnallisesti viime vuosina pieniä, vaikka alueelliset muutokset voivat olla suuria.

"Ei tarvitse mennä pääkaupunkiseudulta kovin kauas, kun on jo kouluja, joissa ei ole yhtään elämänkatsomustiedon ryhmää."

Opetushallituksen arvion mukaan evankelisluterilaisen uskonnon opetukseen osallistuu noin 20 prosenttia suurempi joukko oppilaita kuin heistä kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon. Käytännössä evankelisluterilaiseen opetukseen osallistuu paljon uskontokuntiin kuulumattomia oppilaita.

"On tärkeää muistaa, että kaikki kirkkoon kuulumattomat eivät ole uskonnottomia", sanoo Iivonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat