Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurostat: Suomen nuoret vähiten syrjäytyneitä

Suomalaisnuoret ovat myös toiseksi tyytyväisimpiä Euroopassa

Kotimaa
 

Suomen nuorilla ei ehkä sittenkään mene niin huonosti kuin uutisista välillä voisi päätellä. Ei ainakaan verrattuna muuhun Eurooppaan.

EU:n tilastokeskuksen Eurostatin mukaan Suomen alle 16-vuotiaissa on vähemmän köyhyys- ja syrjäytymisvaarassa olevia kuin missään muussa Euroopan maassa. Lisäksi Suomen 16–24-vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset nousevat kakkossijalle, kun vertaillaan yleistä tyytyväisyyttä elämään EU-maissa. Edelle yltää vain Itävalta.

Eurostat julkaisi Euroopan nuoria koskevia tilastoja nyt kootusti.

Köyhyys- ja syrjäytymisuhan alaiseksi lasketaan, jos henkilö on pienituloisessa tai vajaasti työllisessä kotitaloudessa tai jos hän kokee vakavaa materiaalista puutetta.

Suomen alle 16-vuotiaista tähän ryhmään kuului 12,8 prosenttia vertailuvuonna 2013. Vuonna 2014 osuus oli noussut 15,5 prosenttiin. Se on edelleen EU-vertailussa erittäin hyvä luku. Vuoden 2014 tilastot ovat valmistuneet vasta osassa maista.

Esimerkiksi Saksassa riskiryhmään kuului 19 prosenttia ja Bulgariassa jopa 51 prosenttia alle 16-vuotiaista vuonna 2013.

Toiselle sijalle Suomen nuoret ja nuoret aikuiset sijoittuivat yleisessä elämäntyytyväisyydessä. Asteikolla nollasta kymmeneen Suomen nuoret antoivat tyytyväisyydelleen keskimäärin 8,2 pistettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat