Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesälle ei näy loppua

Lämpöä on luvassa ensi viikonlopuksikin

Kotimaa
 

Sääennuste näyttää ensi viikolle siltä, mitä moni olisi jo aiemmin kesällä toivonut. Luvassa on lähes pelkkää aurinkoa ja lämpöä. Ja se jatkuu päiväkausia. Ensi viikolla joillakin paikkakunnilla saatetaan jopa lähennellä hellelukemia.

HS:n meteorologin Jesse Heikkilän mukaan lämpötilat ovat koko maassa ensi viikolla lämpimämmät kuin normaalisti elokuun puolivälissä.

"Kyllä tosi aurinkoiselta näyttää, ja sateita ei ole näkyvissä oikeastaan mihinkään. Hyvin vähän on pilviä, alkuviikosta varsinkin", Heikkilä sanoo.

"Lapissakin lämpö nousee yli kahdenkymmenen asteen, kun siellä on nyt ollut viime päivät aika viileätä."

Koko kesä- ja heinäkuu toivottiin lämpimiä kesäkelejä, joita ei sitten varsinaisesti saatukaan. Nyt tilanne on toinen. Kesä tuli tavallaan kuukauden myöhässä.

"Kesä- ja heinäkuussa ei ollut korkeapaineita juuri yhtään. Tämä korkeapaine, joka nyt lähipäivinä vahvistuu Suomen päälle, pysyttelee tässä pidempään, ainakin ensi viikon ajan", Heikkilä sanoo.

Myös ensi viikonlopusta on tulossa lämmin ja aurinkoinen. Heikkilän mukaan ei ole lainkaan mahdotonta, että luvassa olisi joillakin paikkakunnilla jopa hellettä. Se johtuu ilmavirtauksen kääntymisestä etelänsuuntaiseksi – ainakin näillä näkymin, Heikkilä korostaa.

Mutta se, mikä erottaa elokuisen lämmön heinäkuisesta, on öiden viileys.

"Lämpötila on ollut todella matala Etelä-Suomessakin lauantain vastaisena yönä. Esimerkiksi Vihdissä oli 4,6 astetta ja Lappeenrannan Konnunsuolla kolme astetta", hän sanoo.

"Nyt näyttää siltä, että säätilanne pysyy melko samana pitkään. Mitään mullistavaa ei näytä olevan tulossa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat